Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Investitie de aproximativ opt milioane de euro intr-o noua telegondola la SINAIA

Investitie de aproximativ opt milioane de euro intr-o noua telegondola la SINAIA

3 min read
0
0
595

O nouă telegondolă va fi construită în staţiunea montană Sinaia, instalaţia, care conform estimărilor va costa aproximativ opt milioane de euro, urmând să unească domeniul schiabil de la Cota 2.000, respectiv Zona Valea Dorului – Valea Soarelui, cu zona Cota 1.400.

M3393M-1011
Potrivit unui comunicat al Primăriei Sinaia remis joi presei, consilierii locali au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru realizarea proiectului “Telegondola Sinaia – Tronson 2, Cota 1400- Vârful Furnica”. Primarul Vlad Oprea a declarat că, potrivit estimărilor, investiţia se va ridica la aproximativ opt milioane de euro.

“Fondurile provin de la bugetul local şi din alte surse. Avem o parte din bani, iar în acest moment se lucrează la montajul financiar. Estimăm că investiţia va fi de aproximativ opt milioane de euro şi ne dorim ca noua instalaţie să fie funcţională la începutul sezonului viitor”, a spus Oprea.

Staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la altitudinea de circa 1.433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson. Staţia superioară, de debarcare, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2.101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2.003 m. Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1.500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă. Telegondola din Sinaia care face legătura între staţiune şi Cota 1.400 a fost inaugurată în anul 2007, valoarea totală a instalaţiei de transport pe cablu fiind de 7,7 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat. Aceasta a fost subiectul unui scandal care a început în anul 2011, instalaţia fiind oprită atunci timp de aproximativ şapte luni în condiţiile în care, din cauza unor probleme la unul dintre stâlpii instalaţiei, instalaţia nu a mai fost autorizată de către ISCIR.

SURSA: AGERPRES

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…