Home Breaking News Stiri Prahova Karate Tradiţional/Cupa României a rămas la Ploieşti

Karate Tradiţional/Cupa României a rămas la Ploieşti

14 min read
0
0
589

Team-ul CS Conpet –Petrolul a reușit o performanță greu de egalat în karate-ul tradițional intern : câștigarea pentru a 8-a oară consecutiv a trofeului Cupa României. Competiția este destinată sportivilor cu vârste peste 14 ani , cu grad tehnic ridicat – centuri negre și pune în evidență clubul care are cea mai valoroasă echipă a anului în curs.

Se desfășoară pe 4 categorii de vârstă , cadeti (14-15ani), juniori (16-18ani), tineret(19-21ani) și seniori (+21ani), băieți și fete, probe individuale și de echipă.

Fiecare loc obținut de sportivi se cuantifică în puncte care se adaugă la zestrea echipei, la sfârșitul concursului fiind stabilit un clasament final.

De asemenea, anul acesta,conducerea SC CONPET SA a oferit alte 4 cupe concretizate în TROFEUL CONPET pentru The Best Team of Cadets, pentru The Best Team of Juniors , The Best Team of Youth, The Best Team of Seniors.

La cadeti și seniori Trofeul Conpet a revenit echipelor de cadeti , respectiv seniori de la Conpet-Petrolul. La tineret,Trofeul Conpet a revenit clubului Roxy Dojo din Bucuresti , iar la juniori a revenit echipei de la CS Petrom Ploiesti.

Competiția s-a desfășurat în Sala Leonard Doroftei, datorită parteneritului încheiat între Primăria Municipiului cu CS Conpet Ploiești. Este pentru prima dată, în istoria competițiilor de karate tradițional desfășurate în orașul petrolului, când instituția Primăriei Municipiului Ploiești sprijină această disciplină.

Acțiunea s-a derulat pe parcursul a 3 zile ( 17-19 sept 2010) și a debutat vineri, cu un seminar ținut de prof.univ. Vladimir Iorga, MD PhD , 9 DAN – președintele ETKF ( federația europeană de karate traditional ). Sensei Vladimir Iorga a prezentat forma KATA JI’IN , atât în forma lucrată și acceptată în zilele noastre cât  și în forma veche,  subliniind totodată maeștrii care au adus schimbări și motivele lor. Toate competițiile noastre au în componență astfel de seminarii care contribuie la ridicarea nivelului de cultură al sportivilor noștrii în domeniu, acest lucru însemnând conștientizarea evoluției formelor pe ei le prezintă în concursuri.

A fost pentru noi o deosebită onoare să-l avem la Ploiești ca oaspete pe sensei Vladimir Iorga, unul dintre pionerii karate-ul tradițional european, un mare profesor și un om deosebit.

A fost asistat de sensei Dan Stuparu , președintele FRKT ( federatia romana de karate tradițional).

Au participat la competiție sportivi din Oradea, Piatra-Neamț, Cluj, Constanța, București,

Zalău , Mizil și Ploiești.

În total 11cluburi au aliniat 75 de sportivi , băieți și fete.

Sâmbătă , pe cele 2 tatami ( suprafețe de concurs) au intrat sportivii de la grupele de cadeți, juniori și tineret.

De la Conpet-Petrolul la cadeți s-au remarcat: Mihaela Niculae care a câțtigat proba de fuku-go și a obținut locul secund la kata individual, Andreea David , revenită în echipă reușește să puncteze la toate probele individuale astfel la kata ind ocupă locul 3, la kumite locul 2 și fuku-go locul 2. Cele 2 fete sunt foarte  talentate și văd în ele 2 sportive care pot duce ai departe linia școlii noastre.

Băieții de la această grupă reușesc mai puțin decât fetele,  totuși și-au făcut datoria și-au punctat pentru club astfel : Marius Creța locul 1la kata individual , iar Costin Nistor locul 2 la kata ind si locul 2 la fuku-go. Tiberiu Popescu este într-un con de umbră având probleme de adaptare fiindcă a crescut destul de mult într-un timp foarte scurt. În virtutea acestui fapt nu reuseste să se coordoneze și să suprapună ceea ce știe la nivelul memoriei cu noile dimensiuni ale corpului său. Sper că până la sfârșitul anului să reușească armmonizarea și revenirea lui la nivelul care să-i permită noi performanțe.

La categoria JUNIORI avem 2 reveniri în echipă a unor sportivi de o certă valoare. Este vorba de Irina Marton la fete și Sami Raisour la băieți.

Fetele de la această categorie au adus zestrea lor de puncte echipei astfel, Irina Marton arătat o dorință de re-afirmare și a reușit un frumos loc 3 la kumite. Cea însă care a dominat competiția a fost Sabina Beldeanu care arată din ce în ce mai multă sigurantă în ceea ce face astfel că reușește locul 1 la kumite  și locul 3 la fuku-go.  Tot la această probă Ioana Vasiloaia vine tot pe locul 3.

Băieții reușesc prin Sami Raisour să aducă un loc 1 la kumite. Alexandru Nicolae punctează pentru noi de 2 ori ocupând la locul secund la fuku-go și locul 3 la kumite ind. Daniel Baniță, sportiv de un real talent nu se regăsește încă la această grupă de vârstă la probele individuale dar este foarte util în probele de echipă.

La tineret nu am avut nici o sportivă, în schimb am avut 5 băieți care și-au împărtit între ei tot, astfel la kata ind locul 1 Tudor Graur, locul 2 Mihăiță Vișan și locul 3 Uruc Octavian. La kumite, locul I Tudor Graur , locul 2 Cosmin Porumboiu, locul 3 Uruc Octavian. La fukugo, locul 1 Alexandru Cojocaru, locul 2 Octavian Uruc, locul 3 Mihăiță Vișan.

Pentru toată lumea , inclusiv pentru colegii lui de echipă, Tudor Graur a fost de-a surprinzător prin rezultate dar pentru atitudinea care l-a dus la aceste rezultate  De asemenea, Alexandru Cojocaru este frumoasă surpriză care a câștigat finala printr-un procedeu foarte dificil – ushiro-ura-mawashi jodan , care i-a adus un ippon și câștigarea finalei.

Seniorii au fost la înățime,mult public fiind prezent pentru a-i vedea pe campioni la lucru. Au evoluat bine și foarte bine făcând o primă încâlzire pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Fetele noastre au câștigat toate probele individuale dar Manona Danciu s-a întrecut pe sine la această competiție reuțind să câștige locul 1 la kata și locul 1 la kumite . Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât aceste finale le-a câștigat în fața celei care i-a suflat locul la kata în lotul național , ex-conpetista Simona Lare ( legitimată acum la Olimpia București).

La fuku-go Cristina Gustoiu câștigă această finală în fața Manonei și astfel ploieștencele nu lasă nici o șansă la primul loc niciunei alte sporive.

Băieții au fost mai relaxați , astfel ca numai Robert aduce un loc 1 la proba lui favorită – kata individual. Romeo Trandafir punctează printr-un loc 2 la kumite și la fuku-go printr-un loc 3 , tot locul 3 ocupând aici și Ștefan Marinică.

Sâmbătă s-au disputat toate probele pentru cadeți, juniori și tineret, duminica fiind rezervată pentru deschiderea oficială, întrecerea seniorilor și festivitatea de premiere și închiderea oficială a competiției.

Tot sâmbătă am primit vizita reprezentanților Agenției Naționale Anti- Dopping care luat probe de la 5 sportivi, o parte numiți de ei, o parte numiți de FRKT.

Am fost sprijinit organizarea acestei competiții și țin să mulțumesc :

  • Primăriei Municipiului Ploiești
  • Conducerii  CSM Ploiești , d-rei directoare Mihaela Stambolgiu
  • Clinicii Medicale Dentirad Plopeni care ne-a asigurat asistența medicală, d-lui dr. Mircea Drăghici , d-nei dir. Mariana Gâdiuță.
  • Conducerii celor 2 cluburi CS Conpet și CS Petrolul care ne susțin activitatea
  • Președintilor celorlalte 4 cluburi prahvene care au fost alături de mine astfel : d-l Liviu Apostol –CS Petrom, d-l Adrian Manea –CKT Asagi Breaza, d-l Florin Carabă –CKT Hasu Ploiești, d-l Sorin Niță – CKT Shiro Washi Ploiești.
  • Antenei 1 Ploiesti, d-nei dir. Dana Turcu
  • Firmei SC Edisohn, d-nei Mihaela Sandu

CLASAMENT GENERAL PE ECHIPE

 

LOCUL ECHIPA NR DE PUNCTE
I CS CONPET-PETROLUL PLOIEȘTI 3057
II ROXY DOJO BUCUREȘTI 667
III PALATUL COPIILOR CLUJ 550
IV PETROM PLOIEȘTI 510
V TERRA KID ZALĂU 496
VI SHIRO WASHI PLOIEȘTI 259
VII CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 180
VIII OLIMPIA BUCUREȘTI 130
IX KARATE TRAD EFORIE 109
X HASU PLOIEȘTI 83
XI CHELSEA BUCUREȘTI 20

Antrenor emerit, 4 DAN

Aurelian Nicolae


Citeste mai mult pe http://www.incomodph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…