Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia La Sinaia s-a deschis, de Florii, prima cantina sociala a orasului

La Sinaia s-a deschis, de Florii, prima cantina sociala a orasului

3 min read
0
0
301

Din fonduri de la bugetul local si din sponsorizari …

In Duminica Floriilor, la Sinaia a fost deschisa prima cantina sociala, pentru 40 de persoane, construita cu fonduri provenite de la bugetul local si completate cu bani din sponsorizari. Ieri, in ziua in care crestinii au sarbatorit Floriile, primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, si preotul paroh al Parohiei Sinaia 1 “Sfantul Ilie”, Nicolae Daniel Cotoapa, au participat la deschiderea portilor primei cantine sociale din oras.

Primaria orasului Sinaia a semnat un protocol cu marii agenti hotelieri din Sinaia in vederea asigurarii unui pranz cald, in fiecare duminica, incepand cu Duminica Floriilor. Cantina sociala va functiona in sistem de catering si le va oferi sinaienilor doua feluri principale de mancare si desert, iar persoanelor cu dizabilitati le va fi livrata mancarea la domiciliu.

Principalele criterii de selectie a persoanelor ce vor beneficia de mesele calde sunt domiciliul stabil in orasul Sinaia si venitul. In baza criteriilor ce au fost propuse de parohie si aprobate de primar, s-a facut programarea persoanelor ce vor beneficia de masa calda.

Lucrarile de construire a cantinei sociale au inceput in anul 2008 cu fonduri alocate de la bugetul local fiind ulterior completate din donatii si sponsorizari. Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia, a declarat, la deschidere: “Odata cu deschiderea acestei cantine sociale, am mai facut un pas mic, dar semnificativ, pentru a veni in sprijinul sinaienilor aflati in momente grele. Persoanele care vor beneficia de o masa calda, o data pe saptamana, in Sfanta zi de Duminica, aveau nevoie de acest ajutor. Le multumesc reprezentantilor Bisericii pentru implicarea de care au dat dovada in acest proiect si ii felicit pe toti cei care au contribuit la concretizarea lui”.

V.S.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…