Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Maria Mazilu isi continua evolutiile bune la nivel international

Maria Mazilu isi continua evolutiile bune la nivel international

2 min read
0
0
233

Medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de skeleton pentru tineret, disputat la finalul anului trecut, Maria Mazilu – sportiva legitimata la Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia si antrenata de Marius Ene – continua sa obtina rezultate foarte bune in competitii internationale. La finalul saptamanii trecute, sportiva in varsta de 21 de ani a luat parte la Cupa Intercontinentala, care a programat doua etape pe partia de la Igls, din Austria.

In prima runda, Maria Mazilu nu a putut opri trioul rus format din Elena Nikitina, Maria Orlova si Olga Potylitsina, care a monopolizat primele trei pozitii in ambele manse. In schimb, sportiva gruparii prahovene a sosit pe locul al patrulea, cu o intarziere de 0,48 secunde fata de invingatoare, stabilind in a doua mansa si cea mai mare viteza din concurs (115,60 km/h). De remarcat faptul ca, dupa prima mansa, Mazilu se afla la numai 0,19 secunde de prima pozitie.
A doua etapa a intrecerii a avut aceeasi castigatoare, campioana mondiala de tineret Elena Nikitina. Dar, de data aceasta diferentele fata de urmatoarele clasate au fost mult mai mari, Melissa Hoar, din Austria (+0,74 secunde), si Robynne Thompson, din Canada (+0,76 secunde), completand podiumul de premiere. Maria Mazilu a avut o prestatie constanta, sosind pe locul al cincilea, cu o intarziere de 1,15 secunde.
Prin aceste performante, tanara sportiva de la CSO Sinaia a ajuns pe locul 28 in clasamentul international, desi a participat la o singura etapa din Cupa Mondiala, la care s-a situat pe pozitia 14. De remarcat faptul ca aceasta este a cincea sportiva din ierarhie la categoria sa de varsta.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Petre APOSTOL

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…