Home “Mode H 2011” – Toţi trăim sub acelaşi Cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont…

“Mode H 2011” – Toţi trăim sub acelaşi Cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont…

8 min read
0
0
394

Spectacolul Mode H 2011 este un eveniment artistic european, al cărui obiectiv este cel de a încuraja incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi în special al celor cu un handicap fizic.

În principal, impactul acestui spectacol constă în:

–              trezirea interesului şi dezvoltarea stimei de sine persoanelor cu handicap participante

–              schimbarea reprezentărilor publicului larg, rupând imaginile stereotipe şi influenţând pozitiv percepţia acestuia asupra handicapului

Succesul spectacolului Mode H 2011 se bazează pe capacitatea de a creea o perspectivă  « pozitivă » a dizabilităţii în rândul publicului larg, în absenţa taboo-ului sau a prejudecăţii ; dizabilitatea nu trebuie să fie « expusă » ci promovată.

În 2010 România a participat pentru prima dată la acest eveniment alături de  8 ţări

europene, fiind reprezentată de trupa Just Dance Braşov, formată din 7 tineri cu dizabilităţi fizice şi 7 dansatori profesionişti, prezentând în faţa a peste 2000 de spectatori, muzicalul „West Side Story”.

Tema spectacolului pentru anul 2011 este « Mode H îşi face cinema-ul său ».

Ţara participantă se ocupă de conceperea şi realizarea coregrafiei precum şi a costumelor de scenă. Fiecare grup vine cu actorii săi valizi şi cu cei cu dizabilităţi, cu makup artists, cu stiliştii cât şi cu ţinutele pentru spectacol.

Fiecare delegaţie are ca misiune să construiască un spectacol de calitate, gândind

estetismul prezentării lor (în alegerea vestimentaţiei, a coafurilor,…).

Organizarea evenimentului va avea loc duminică 20 şi luni 21 noiembrie 2011  la Congresul Vinci –Tours unde se vor susţine trei reprezentaţii: repetiţia finală-serată privată cu invitaţii trmise partenerilor oficiali ai Mode H şi oamenilor de afaceri, spectacolul  pentru  elevi şi  spectacolul pentru publicul larg.

Fiecare delegaţie îşi va acoperi cheltuielile legate de pregătirea participării sale la spectacol cât şi transportul său în Franţa la Tours

In vederea atingerii obiactivelor propuse pentru derularea proiectului Mode H 2011 se estimează un buget de 6950 Euro  cu următoarele cheltuieli:

Cheltuieli estimate:

Echipamente

Costume de scenă – 700 E

Transport

  • Bucureşti – Paris (  tur – retur) – 3000 E   ( 150E x 20 pers)
  • Paris( aeroport) – Tour  ( tur – retur) – 2500 E
  • Brasov – Bucureşti (tur – retur) – 350 E
  • Taxe bagaje aeroport – 300 E

Asigurari medicale – 100 E

Total buget  estimat :  – 6950 Euro

Dorim să oferim societăţii si o altă imagine a dizabilităţii care în armonie cu dansul dovedeşte  că fiecare om poate fi valoros pentru societate, atunci când i se oferă o şansă.

=======================================================

SOLICITARE DE SPONSORIZARE

Dorim să supunem atenţiei dvs., propunerea de a vă alătura proiectului nostru, destinat  persoanelor cu dizabilităţi fizice.

CINE SUNTEM?

Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice “Sf. Haralambie” Braşov este o organizaţie non-profit care are ca scop crearea unui cadru propice pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilitati fizice, promovarea sportului şi a activităţilor cultural artistice pentru persoanele cu dizabilităţi şi urmareşte creşterea gradului de conştientizare a societăţii româneşti faţă de aptitudinile şi calităţile persoanelor cu dizabilitaţi fizice;

în parteneriat cu:

 Direcţia de Servicii Sociale Braşov, Serviciul public de asistenţă socială de la nivel local

BENEFICIARII  ACTIUNII DUMNEAVOASTRA

Tineri cu diferite dizabilităţi fizice confruntaţi cu izolarea informaţională, fizică şi emoţională, generată de imposibilitatea deplasării şi integrării în societate, cauzată de barierele de mediu şi de stereotipurile si prejudecăţile societăţii civile.

OBIECTIVELE NOASTRE PENTRU ANUL 2011

  • Asigurarea mijloacelor necesare care să permită trupei Just Dance Braşov,  formată din 7 persoane cu dizabilităţi fizice si 7 dansatori profesionişti, să participe la spectacolul Mode H 2011, un eveniment artistic european, la care sunt invitate să participe alte 8 tari din Uniunea Europeană. Spectacolul este organizat de Asociaţia pentru promovarea modei adaptate persoanelor cu handicap fizic  din oraşul Tour – Franţa.
  • Asigurarea mijloacelor necesare care să permită trupei  “Just Dance” să susţină o serie de  spectacole local şi în ţară.

cum ne puteti ajuta?                                  

pentru buna desfăşurare a activităţilor pe care ni le-am propus,  dumneavoastră puteţi  face o sponsorizare în bani în contul nostru, RO73BTRL00801205141629xx deschis la Banca Transilvania, cod fiscal 18058331, Asociaţia pentru Persoanele cu Dizabilităţi Fizice Sf. Haralambie Braşov. Orice altă propunere va fi luată în considerare de către organizaţia noastră.

DOUA MOTIVE PENTRU A NE SUSŢINE…

  1. 1.      Proiectul Mode H 2010 a demostrat ca dincolo de handicap există reale talente, care fructificate  ajută la integrarea în societate a  tinerilor, respectiv reprezintă o şansă de a se realiza ca persoane în societate.
  2. 2.      Contribuţia dumneavoastră ajută la crearea unei societăţi romaneşti  mai  solidare şi mai coezive.
 Cu stimă,
Preşedinte APDF „Sf. Haralambie”
 Leizeriuc  Ciprian
leizeriuc76@yahoo.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…