Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Noul telescaun de pe Valea Soarelui poate transporta 1.800 persoane pe oră

Noul telescaun de pe Valea Soarelui poate transporta 1.800 persoane pe oră

1 min read
0
0
657

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a inaugurat ieri instalaţia de transport pe cablu din zona pârtiilor de schi Valea Soarelui, proiectul fiind realizat în parteneriat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Sinaia.
Instalaţia de transport pe cablu este amplasată pe versantul Sud-Vest Muntele Furnica, are o lungime de 1.600 m, capacitate de transport de 1.800 persoane/oră şi poate face o cursă în aproximativ 5,05 minute.
“În ultimii doi ani, de la bugetul ministerului au fost alocate aproximativ 30 milioane de euro pentru infrastructura de schi, iar acum începem să vedem rezultatele proiectelor finanţate. Instalaţia inaugurată astăzi facilitează accesul la două noi pârtii: Valea Soarelui şi Lăptici. Pârtia Valea Soarelui va găzdui în premieră, în luna martie, o competiţie de schi de nivel internaţional – Cupa Europei la Schi Alpin”, a comunicat ieri ministrul Elena Udrea.

SURSA: http://www.curierulnational.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…