Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Pârtii sigure pe munte! Detonări pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă

Pârtii sigure pe munte! Detonări pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă

2 min read
0
0
336

Zăpada depusă în strat gros în ultimele săptămâni pe munte, poate crea probleme schiorilor şi salvamontiştilor, aşa că autorităţile din Sinaia au luat măsura detonării pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă. 2.000 de metri pătraţi de zăpadă, cu un grad de înclinare de 30-50% din zona Zadei au fost detonati la sfârşitul săptămânii. Pirotehniştii au montat trei încărcături de trotil la o adâncime de un metru şi jumătate în zăpadă, dar explozia nu a reuşit să urnească cantitatea mare de omăt depusă. În aceste condiţii, specialiştii spun că deocamdată în acea zonă nu există pericol de avalanşă.
Securitatea zonei a fost asigurată de echipele de salvamont, iar detonarea a fost făcută de un specialist pirotehnist din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Deoarece zona aparţine Parcului Natural Bucegi, în acţiune au fost implicaţi şi reprezentanţii administraţiei acestuia. Măsura a fost luată pentru siguranţa iubitorilor sporturilor de iarnă care vor veni pe pârtiile de altitudine din Sinaia.
La Sinaia, ultima detonare a zăpezii pe domeniul schiabil a avut loc acum 30 de ani, în 1982.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…