Home Breaking News Stiri Prahova Ploieştenii sunt solidari cu sinistraţi din Buzău şi Vrancea

Ploieştenii sunt solidari cu sinistraţi din Buzău şi Vrancea

2 min read
0
0
424

Ploieştenii sunt solidari cu cei aproximativ 90.000 de sinistraţi din Buzău şi Vrancea, grav afectaţi de căderile masive de zăpadă, aşa că au dat curs invitaţiei primăriei oraşului de a se strânge alimente. În doar 24 de ore de la deschiderea centrelor de colectare, amplasate în oraş, au fost strânse aproximativ 1.300 de kilograme de alimente neperisabile: apă, ulei, făina, zahăr, orez, conserve, paste făinoase, mălai şi biscuiţi.

Alimentele au fost aduse atât de persoanele fizice, cât şi juridice. Acţiunea va dura o săptămână, iar în această perioadă alimentele vor fi depozitate la Cantina de Ajutor Social din Ploieşti. Şi Prefectura Prahova a demarat o campanie de ajutorare a sinistraţiilor. Mai mult, pentru că se estimează un risc de blocare a drumurilor de acces în următoarele 48 de ore, prefectul a dispus trimiterea unui transport de 15 tone de alimente neperisabile (paste făinoase, conserve, ulei, faina), apă îmbuteliată şi 2.500 de pâini către locuitorii localităţii Boldeşti-Grădiştea.

Un transport asemănător, la care se adaugă 10 metri cubi de lemne de foc necesare încălzirii școlilor, va pleca astăzi către comuna Sălciile. Prahovenii care vor să întindă o mână de ajutor sinistraţilor, o pot face donând alimente neperisabile până la sfârşitul săptămânii în centrele special deschise în Ploieşti. Mai multe informații despre acest subiect aflați urmarind emisiunea Audienta Regionala, la VP – TV.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…