Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Prima “Tabără de creativitate antreprenorială pentru elevi – TASK” s-a încheiat

Prima “Tabără de creativitate antreprenorială pentru elevi – TASK” s-a încheiat

8 min read
0
0
1,354

Asociaţia Idei pentru Viitor a organizat, în perioada 3-6 noiembrie, la Hotelul Larisa din Azuga, Tabăra de creativitate antreprenorială pentru elevi. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Tineri Antreprenori în Şcoala-TASK”, proiect cofinanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN- Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, obiectivul principal fiind dezvoltarea şi integrarea pe termen lung a spiritului antreprenorial, în şcoală, prin dezvoltarea de metode extracuriculare de îmbunătăţire a abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor.

Proiectul s-a adresat elevilor din liceele prahovene care doresc să înveţe mai mult despre dezvoltarea afacerilor, regulile jocului de piaţă, precum şi celor care doresc să devină antreprenori implicaţi în domeniul inovării. Ţinând cont de faptul că tinerii constituie resursa umană cea mai importantă pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri durabil, proiectul încurajează participarea tinerilor, dar şi a profesorilor care doresc să-i îndrume. Profesorii Raluca leoveanu şi Vasilica Comişel (Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti), Arturo Incontrera (C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti), Marilena Jigăilă (G.Ş. “Sf. Apostol Andrei” Ploieşti), Diamanta Sălceanu (G.Ş. “Tase Dumitrescu” Mizil), Cristina Corneci (C.N. “Ion Luca Caragiale” Ploieşti), Ileana Cocuz (C.N. “Jean Monnet” Ploieşti), Petre Vulpe (C.N. “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte), Claudia Ariton (G.Ş. Industrial “1 Mai” Ploieşti), Mădălina Bolocan (G.Ş. Transporturi Ploieşti) au avut prilejul de a-şi vedea elevii participând cu entuziasm şi interes la o serie de aplicaţii practice în cadrul unor ateliere de lucru, sub coordonarea directă a preşedintelui Asociaţiei Idei pentru Viitor, Constantin Cernat.

Modalitatea de lucru- pe cât de inedită, pe atât de incitantă- menită să încurajeze abilităţile şi cunoştinţele tinerilor în domeniul antreprenorial, i-a motivat pe elevi, aceştia implicându-se cu responsabilitate în proiectele de management propuse de organizatori. Elevii, care au dat dovadă nu doar de spontaneitate şi naturaleţe, ci şi de creativitate şi imaginaţie, au dovedit în cadrul atelierelor de lucru că pot forma un echipe unite, chiar dacă membrii acesteia nu proveneau din aceeaşi unitate de învăţământ.

Bineînţeles, la finalul proiectului, organizatorii, Asociaţia Idei pentru Viitor, au făcut şi o evaluare a elevilor din perspectiva managementului performanţei, cert fiind că toţi au primit pe merit diplome. Tocmai de aceea, merită felicitări şi elevii participanţi: Bocănescu Andrei, Eftenie Robert, Radu Alexandra, Chiţu Mirel, Alexe Robert, Marin Andreea, Neagu Claudiu, Stănescu Florin, Mihalcea Roxana, Pipelea Constantin liviu, Ilie Mihail, Florentin, Paraschiv Loredana, Ionescu Andreea, Pavel Diana Andreea, Preda Antonia, Tache Lavinia, Ursaru Alexandru, Alexe Adelina Florentina, Buturugă Adina, Popescu Bianca, Bucur Tiberiu, Oiţă Ciprian, Cîrcioacă Ionuţ, Barbu Bianca, elevi ai claselor X-XII din cadrul unităţilor de învăţământ precizate mai sus.

Pornind de la ideea de promovare a tinerilor prin dezvoltarea deprinderilor antreprenoriale, proiectul “Tineri Antreprenori în Şcoala-TASK”, având ca partener Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, s-a dovedit a fi o reuşită, răspunzând nevoii individului de a achiziţiona competenţe esenţiale pentru o societate bazată pe cunoaştere.
Preşedintele Asociaţiei Idei pentru Viitor, Constantin Cernat, a concluzionat că scopul proiectului, integrarea spiritului antreprenorial în şcoală prin metode extracurriculare de îmbunătăţire a abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor, se înscrie într-o zonă relativ neexplorată a învăţământului românesc, care ţine de introducerea tehnicilor europene moderne în sistemul de învăţământ (multimedia, e-learning), astfel încât domeniul educaţiei să răspundă cerinţelor pieţii muncii.
Tocmai de aceea, proiectul va avea o următoare etapă, când profesorii din grupul ţintă vor selecta alţi elevi din învăţământul liceal care vor participa la o astfel de taberă de instruire, specifică în domeniul antreprenoriatului pentru elevi.

Participând la acest proiect, elevii au conştientizat că nu doar antreprenorul este, în acelaşi timp, întreprinzător, manager şi tehnician, ci şi faptul că antreprenoriatul include, în ultimă instanţă, orice idee din care poţi să-ţi suplimentezi aspiraţiile, iar munca în echipă poate descoperi în fiecare component al ei unele calităţi neştiute încă. Liceenii au avut posibilitatea să facă un plan de afaceri, sa înfiinţeze şi să conducă o afacere proprie, finanţată din credite special create chiar de ei. O “joacă” de oameni mari, dar din care cu toţii avem de câştigat!

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…