Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Progres pentru juniorii de la CSO Sinaia la Campionatele Mondiale de bob si skeleton

Progres pentru juniorii de la CSO Sinaia la Campionatele Mondiale de bob si skeleton

3 min read
0
0
125

Dupa ce saptamana trecuta s-au incheiat probele primei editii a Jocurilor Olimpice de tineret, pe partia de la Innsbruck, din Austria, are loc, in aceste zile, Campionatele Mondiale de bob si skeleton rezervate juniorilor.

La concursurile de skeleton, feminin si masculin, Romania a avut patru reprezentanti, toti fiind componenti ai Clubului Sportiv Orasenesc Sinaia. La fel ca la editia anterioara a respectivei competitii, cea mai buna performanta dintre sportivii romani a fost obtinuta de Silviu Mesarosi. Originar din Azuga, tanarul sportiv a reusit chiar sa-si depaseasca rezultatul de anul trecut (pozitia a saptea), clasandu-se pe locul al cincilea, cu 1.48,46 minute.

Mesarosi, care la inceputul lunii viitoare va implini 23 de ani, a avut o intarziere de 1,38 secunde fata de campion – Alex Jungk, din Germania, sosit pe primul loc in ambele manse. Medaliile de argint si de bronz au fost castigate tot de sportivi din Germania: Cristopher Grotheer (+0,11 secunde), respectiv David Lingmann (+0,23 secunde). In varsta de numai 15 ani, cel de-al doilea sportiv al Romaniei, Cosmin Chioibasu, s-a situat pe locul 23, cu timpul de 55,80 secunde in mansa preliminara. De mentionat ca acesta a fost prezent la Jocurile Olimpice de tineret, la care a fost cel mai aproape din delegatia Romaniei sa obtina o medalie, clasandu-se pe locul al patrulea.

In competitia feminina, lidera reprezentativei tricolore la skeleton, Maria Mazilu, a reusit, de asemenea, sa progreseze fata de anul trecut, cand s-a situat pe locul 11. De aceasta data, sportiva clubului prahovean, in varsta de 20 de ani si prezenta la Jocurile Olimpice de la Vancouver in 2010, a incheiat pe pozitia a saptea, cu timpul final de 1.51,37 minute.
Maria a incheiat concursul la 1,87 secunde fata de prima clasata, britanica Elizabeth Yarnold, care a fost urmata de Olga Potylitsina (Rusia, +0,44 sec.) si de Jacqueline Lolling (Germania, +0,66 sec.) pe podiumul de premiere.
Colega cu trei ani mai tanara a Mariei, Alexandra Iliuta, s-a situat pe locul 21 (57,87 secunde).

Petre APOSTOL
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…