Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Regele Mihai, dezvelit de secrete la Castelul Peleş (fotogalerie)

Regele Mihai, dezvelit de secrete la Castelul Peleş (fotogalerie)

2 min read
0
0
261

Muzeul Naţional Peleş deschide în această lună o inedită expoziţie dedicată Regelui Mihai, care împlineşte 90 de ani pe 25 octombrie. Expoziţia conţine peste 100 de fotografii inedite cu fostul suveran, care nu au mai fost publicate până acum, dar şi alte obiecte personale sau acte cu mare valoare istorică.

Sinaia va găzdui în această lună o expoziţie unică de fotografii şi obiecte de valoare din viaţa Regelui Mihai I al României.Provenite din vasta arhivă muzeală, fotografiile imortalizează diverse etape ale vieţii şi domniilor fostului suveran, din copilărie până la plecarea din România. Regele este surprins atât în momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, întâlniri cu mari personalităţi, cât şi în momentele de intimitate, alături de de familie, de câinii preferaţi sau antrenat în diverse activităţi. Şofează, cântă la pian, fotografiază, meştereşte în atelierul său mecanic sau face drumeţii prin pădurile de la Sinaia.

  

Click pe imagini pentru Galeria Foto

Alături de panourile fotografice, expoziţia aduce în atenţia publicului larg, în premieră, actul Închinării Municipiului Bucureşti  faţă de ,,Proclamaţia către naţiune” din 23 august 1944.

La Vernisajul expoziţiei, care va avea loc pe 21 octombrie, va lua parte Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…