Home Breaking News “Romania, prizoniera…” – Protestul Romanilor din Harghita si Covasna

“Romania, prizoniera…” – Protestul Romanilor din Harghita si Covasna

7 min read
0
0
259

Va trimit un articol aparut recent pe Hotnews, care confirma prin cateva exemple, cat de lipsit de scrupule si cat de odios isi continua UDMR politica anti-romaneasca, chiar din Parlamentul Romaniei. Am insa un singur comentariu, Romania nu este prizoniera UDMR, ci este prizoniera clanului condus de Traian Basescu.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/romania-prizoniera-udmr/

“…..Cu atat mai regretabila este obstinatia cu care (n.r. UDMR) se opune proiectelor de modernizare a Romaniei, sacrificand viitorul tarii pentru false „avantaje” pe care le-ar pastra populatiei maghiare.

  • 1.        Reimpartirea administrativa. Nu stiu de ce considera UDMR ca enclavizarea zonelor in care se afla populatie predominant maghiara este un avantaj. Harghita si Covasna sunt zone sarace, care n-au reusit sa atraga cine stie ce investitori si bani europeni. A le mentine in aceasta situatie, sub pretextul pastrarii traditiilor si culturii maghiare reprezinta o imensa eroare. Pentru ca saracia este un pret prea mare. Si pentru ca intr-o regiune mult mai mare, impreuna cu judete dezvoltate, Brasov, Sibiu, Alba, Mures, ar putea aduce infinit mai multe avantaje cetatenilor maghiari. In primul rand locuri de munca bine platite. UDMR face aceeasi greseala cu aceea de la adoptarea Legii Educatiei. Neinvatarea limbii romane se intoarce ca un bumerang impotriva populatiei maghiare, retezandu-i accesul la piata muncii nationale. Cine pierde si cine castiga?  Iar faptul ca prin aceasta reimpartire administrativa s-ar reduce birocratia, puterea baronilor,  ar creste absorbtia fondurilor europene, nu pare sa impresioneze conducerea UDMR.
  • 2.        Votul uninominal pur. Pot sa inteleg calculele electorale ale UDMR. Dar nu poti tine prizoniera o tara intreaga doar pentru acest interes. Ca s-ar putea, la un moment dat, sa nu mai fie nevoie de UDMR pentru alcatuirea unei majoritati si atunci toata joaca asta de-a uninominalul pur sau impur  sa-i explodeze in fata. Mai ales acum, cand are concurenta importanta prin infiintarea partidului dlui Tokes.
  • 3.        Parlament unicameral. Iarasi UDMR nu vrea ce a vrut poporul roman la referendumul din 2009. Adica o sfidare pe fata a vointei exprimate de majoritatea romanilor. Intreg poporul roman a devenit  prizonierul UDMR. Care nu vrea si pace. Iar reducerea numarului de parlamentari, propusa de UDMR, de la 476 la 388 este rizibila. Nu asta a spus poporul la referendum. A spus maximum 300 de parlamentari si parlament unicameral. Isi permite UDMR sa sfideze in continuare vointa natiunii romane, fara sa ia in calcul consecintele? Ar fi o grava dovada de miopie politica. Sunt lucruri care nu se uita!
  • 4.        Modificarile constitutionale. Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate că dispoziţiile actualei Constituţii privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii.  Ignorand interdictia expresa a Constitutiei, stiind ca nu are nicio sansa sa treaca peste aceasta interdictie, UDMR nu mai este interesata in modificarea Constitutiei. Este adevarat ca o majoritate de 2/3 pentru aceasta modificare nu exista, chiar si fara pretentiile UDMR.
  • 5.        UDMR-ului i s-a pus pata pe ANI si DNA. Sunt tot mai multe voci in UDMR,  Gyorgy Frunda, Arpad Marton, cei mai vocali, care ar vrea ANI amputata de prerogativele pe care le are. Pentru ca nicaieri in lume nu mai exista asa ceva, spun domniile lor. Dar nici coruptia de la noi. Si nici confuzia voita intre averea si functiile statului si bunastarea personala. Presedintele UDMR Kelemen Hunor, ministru in cabinetul Boc, unul din liderii coalitiei majoritare,  a spus despre cazul Borbely ca “se fac jocuri” si “au loc scurgeri de informatii”. Evident, se referea la DNA, mentionind si ca cei de la UDMR vor cere o ancheta si interpelarea procurorului general Kovesi. Iata deci, atunci cand DNA se apropie de demnitari UDMR nu mai e buna, trebuie desfiintata….”

B) In acest timp romanii din Harghita si Covasna ne trasmit strigatul lor de disperare exprimat printr-o plangere adresata lui Traian Basescu referitoare la “darea de pomana” a arhivelor confesionale UDMR-ului, irosind astfel rezultatul muncii stramosilor nostri incepand cu Alexandru Ioan Cuza…Am trait ca sa o vedem si pe asta, nimeni nu poate sa sa planga, ca nu traieste vremuri exceptionale!

VEZI AICI (CLICK) TEXTUL INTEGRAL AL “PROTESULUI”

Va indemn deci la solidaritate cu protestul lor!

SEMNATI SI DATI MAI DEPARTE!!!
sau scrieti direct la
traianbasescu@presidency.ro
sau
procetatean@presidency.ro
Mesaj primit pe E-mail
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

La ce sa fii atenta atunci cand cumperi o haina de blana de vulpe de pe Internet: 3 lucruri care conteaza

Faptul ca poti achizitiona online haine de blana este un mare avantaj, mai ales atunci can…