Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Sinaia anunta inscrierea in programul Capitala Verde a Romaniei 2011

Sinaia anunta inscrierea in programul Capitala Verde a Romaniei 2011

3 min read
0
0
462

Competiţia oraşelor verzi din România – „Capitala Verde a României” ediţia 2011, anunţă înscrierea oraşului Sinaia în lupta pentru titlul de cel mai verde oraş din ţară. Sărbătorirea înscrierii a fost realizată în perioada 23-25 septembrie şi a coincis cu organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente culturare din Sinaia, Festivalul „Sinaia Forever”, la care au luat parte peste 10.000 de oameni. 


„Urmăresc competiţia pentru cel mai verde oraş al României încă de la prima ediţie din 2010 şi, trebuie să recunosc, am simţit o oarecare mândrie când am fost anunţaţi că titlul de anul trecut a fost desemnat municipiului Braşov. Vreau ca, anul acesta, locuitorii din Sinaia să simtă aceeaşi mândrie şi aceeaşi responsabilitate pe care această competiţie le-a oferit-o braşovenilor. Pentru că trebuie să fim conştienţi că acest titlu se oferă unei comunităţi bine închegate, educate şi cu un adevărat respect faţă de mediu”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Ediţia din 2011 a programului naţional lansat de Umbrela Verde se desfăşoară în intervalul 23 Mai – 1 Decembrie, iar în acest moment, alături de Sinaia, mai sunt înscrise în competiţie următoarele oraşe: Cluj Napoca, Timişoara, Tulcea, Sectorul 2 Bucureşti, Brăila, Botoşani, Oradea şi Alexandria.

În cadrul festivalului anual „Sinaia Forever”, locuitorii oraşului vor putea lua parte, la cortul Umbrela Verde, la activităţi neconvenţionale de educaţie eco (ateliere verzi, eco design, construcţii din materiale reciclate) şi vor putea lasa mesaje de susţinere în competiţia Capitala Verde a României.

Oraşul câştigător va fi promovat la nivel naţional, pe parcursul anului 2012, drept „Capitala Verde a României” şi va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Daniel Lazăr

SURSA: http://www.informatiaprahovei.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…