Home Breaking News Stiri Prahova Stiri Campina Spitalul Voila va fi comasat cu Spitalul Municipal Câmpina

Spitalul Voila va fi comasat cu Spitalul Municipal Câmpina

5 min read
0
0
384

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat astăzi că a finalizat proiectul privind reorganizarea spitalelor din ţară. Conform acestui proiect, 182 de unităţi vor rămâne fără personalitate juridică. Dintre acestea, 111 spitale vor fi comasate, iar 71 vor fi transformate în cămine de bătrâni sau centre de permanenţă. Pe lista spitalelor care urmează să fie comasate (listă publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii) se află şi Spitalul de Psihiatrie Voila, care va deveni secţie exterioară a Spitalului Municipal Câmpina.

O singură instituţie, cu o singură conducere şi un singur buget
Nu ştim motivele pentru care s-a luat decizia ca un spital regional, cum este cel de la Voila, care deserveşte mai multe judeţe, să-şi piardă personalitatea juridică şi să fie comasat cu Municipalul câmpinean. Ministrul Sănătăţii spune că “reorganizarea spitalelor este determinată de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare”. O explicaţie care nu justifică, totuşi, comasarea unui spital regional cu unul municipal. Ce înseamnă această comasare? Că va exista o singură unitate – Spitalul Municipal Câmpina, o singură conducere, un singur buget… Şi foarte mult de muncă pentru administraţia publică locală, cea care a preluat spitalele anul trecut.

Ministrul promite că nu-şi pierde nimeni locul de muncă
Vestea bună este aceea că nu vor exista disponibilizări din rândul personalului medical. “Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilor de spitale, nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale altor spitale şi, ca urmare, nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei  794 de medici şi 2.532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz,  în unităţile sanitare nou înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul”, menţionează ministrul Cseke Attila în comunicatul de presă postat pe site-ul ministerului.

Pe lista ministerului se află şi alte unităţi medicale din Prahova:
– Spitalul de Pediatrie şi cel de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti vor fi comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă.
– Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti va fi comasat cu Spitalul Municipal Ploieşti.
– Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga va deveni secţie exterioară a Spitalului Orăşenesc Sinaia.
– Spitalul de Boli Pulmonare Breaza va fi comasat cu… Spitalul de Pneumoftiziologie  Drajna.
Vor fi reprofilate, adică transformate în cămine de bătrâni, Preventoriul TBC Poiana Ţapului (Buşteni), Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti şi centrele de sănătate de la Urlaţi şi Bălţeşti.

SURSA: http://www.campinaph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…