Home Breaking News Stiri Prahova Sportul – o necesitate a lumii moderne (video)

Sportul – o necesitate a lumii moderne (video)

2 min read
0
0
322

Componenta esentiala a vietii, miscarea si, derivat din aceasta, exercitiul fizic se constitue intr-un adevarat izvor de sanatate, practicarea lor recomandandu-se din frageda copilarie pina la adanci batraneti.

Realizata initial in cadrul familiei, sub supravegherea parintilor, apoi la nivelul scolii, in lectiile de educatie fizica sau in activitatile sportive extrascolare, pregatirea fizica a persoanelor este strins corelata cu cea intelectuala, eficienta procesului de instruire fiind conditionata de alternarea judicioasa a orelor de intensa solicitare intelectuala cu cele practice, sub forma exercitiului fizic.

Sigur ca e destul de greu sa distingi momentul trecerii de la sport ca “fapt impulsiv” la sport ca “valoare culturala”. Integrarea se petrece atunci cind exercitiul sportiv se efecueaza cu constiinta exacta a semnificatiei educative si a treptelor ierarhiei valorice. Astfel, sportul devine “proiect uman” realizat.

Sportul permite omului sa descopere si sa dezvolte acele valori care zac in el insusi. Cu siguranta ca, imaginea sportivului care inflacareaza inima publicului este aceea a unui campion uman! a declarat d-l viceprimar Diaconu Vasilica
Se impune sa intelegem ca, sub diverse forme, dar mai ales in cursul activitatilor in aer liber, in plina natura, sportul imbogateste, contribue la dezvoltarea afectiva si estetica a individului, prin sentimentul pe care i-l furnizeaza vasta realitate fizica si armonia fireasca cu universul.

“Sa nu uitam ca sportivul se straduieste sa creasca, sa se dezvolte ca persoana, sa-si creeze un stil de viata. In cursul acestui proces de creatie sportul face accesibila mobilizarea acelor elemente pe care alte manifestari culturale poate ca nu le impartasesc”. a declarat d-na director Claudia Iliescu.

SURSA: Stiri Ploiesti

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…