Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Strong Carpaţi Sinaia! sportivii sinaiaeni domină întrecerile interne de schi alpin

Strong Carpaţi Sinaia! sportivii sinaiaeni domină întrecerile interne de schi alpin

6 min read
0
0
268

Sportivii antrenaţi de către Cristi Bucur şi Andrei Burchiu domină întrecerile interne de schi alpin destinate juniorilor.

România a intrat în febra organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European, întrecere ce va fi găzduită de judeţul Braşov iarna viitoare. Investiţiile realizate pe bani publici au dus la o îmbunătăţire vizibilă a bazelor sportive, astfel că sunt toate şansele ca evenimentul de anul viitor să fie o reuşită din punct de vedere organizatoric.

În aceste condiţii, presiunea se mută acum pe umerii antrenorilor şi a sportivilor, care speră să se ridice la nivelul aşteptărilor. Misiunea lor nu este deloc uşoară, mai ales că ţara noastră nu este o forţă în lumea sporturilor de iarnă.

În ultima perioadă, Federaţia Română de Schi şi Biatlon a pus bazele unui program de pregătire foarte serios. Scopul este acela ca România să se prezinte la startul întrecerii cu schiori valoroşi, care să se poată clasa printre cei mai buni sportivi ai întrecerii. Lucru foarte dificil, dar de care se ocupă cei mai pricepuţi antrenori de la noi. Culmea, avem şi aşa ceva. Trebuie doar să-i punem la treabă ca să-şi dovedească priceperea.

Sinăianul Andrei Burchiu, care lucrează ca antrenor la Carpaţi Sinaia, alături de Cristi Bucur, este una dintre surprizele plăcute ale ultimelor sezoane. Sportivii pe care îi pregăteşte au obţinut sezonul acestea rezultate excelente la întrecerile interne. „Cred că jumătate din medaliile acordate la întrecerile interne din această iarnă au fost obţinute de Carpaţi Sinaia. Avem copii foarte buni, care se pregătesc extraordinar. Am avut noroc şi de o iarnă cu multă zăpadă, aşa că n-am avut probleme la antrenamente.

Împreună cu Cristi Bucur am reuşit să punem bazele unui lot valoros. Cu aceşti copii sperăm să obţinem rezultate bune anul viitor, la Festivalul Olimpic al Tineretului European”, a declarat Burchiu. Acesta este foarte apreciat de colegii săi de breaslă. Cuvinte frumoase la adresa antrenorului de la Carpaţi Sinaia are şi Liviu Predeleanu, omul care ştie absolut tot despre schiul alpin românesc. „Andrei munceşte foarte mult şi toată lumea este mulţumită de activitatea sa. Este, fără nici un dubiu, o surpriză foarte plăcută pentru lumea schiului alpin”, a punctat Predeleanu.

La Carpaţi Sinaia sunt mulţi schiori valoroşi, însă Iulia Conciu a fost cea care a explodat în această iarnă. Sezonul competiţional a debutat pentru Iulia cu locul I la concursul Cupa Baia Sprie desfăşurat la fiuior. A urmat câştigarea Cupei Super Schi Cavnic – proba de slalom. La sfârşit de ianuarie, la Ciumani, în judeţul Harghita, a obţinut primul loc în cadrul Cupei Gheorgheni. La jumătatea lunii februarie, Iulia a participat la Cupa Braşovia, în Poiana Braşov, obţinând la ambele probe locul al doilea.

Cupa CSS Predeal i-a adus în palmares încă o victorie. În perioada 6-9 martie 2012 a participat la etapa de Campionat Naţional de Schi Alpin Copii-Cadeţi desfăşurată la Azuga. În cele trei zile de concurs, Iulia a izbutit să urce de două ori pe treapta întâi a podiumului şi a obţinut de două ori cel mai bun timp al pârtiei (categoriile copii şi cadeţi).

SURSA: http://www.jurnalul.ro

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…