Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Trofeul automobilistic “Sinaia Forever 2011” – un eveniment de referinta in istoria moderna a automobilismului romanesc.

Trofeul automobilistic “Sinaia Forever 2011” – un eveniment de referinta in istoria moderna a automobilismului romanesc.

9 min read
0
0
339

“Trofeul Sinaia Forever” – etapa a IX – X ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011,  organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv

Cea de-a treia editie a Trofeului Sinaia Forever ramane printre etapele cu cel mai mare numar de inscrieri. Dupa ce in 2010 a avut la start 73 de piloti inscrisi, cei mai multi din Campionat la acea data, in acest an numarul concurentilor care si-au anuntat prezenta la Sinaia a ajuns la 76, o cifra destul de importanta pentru acest sezon.

Printre sportivii care vor lua Startul se afla si primarul orasului Sinaia Vlad Oprea, fostul premier Calin Popescu Tariceanu si pilotii din CNRD, Edwin Keleti si Marco Tempestini, iar forlighter va fi Vali Porcisteanu.
Primaria orasului Sinaia multumeste autoritatilor si tuturor celor care s-au implicat in organizarea editiei de anul acesta a

Trofeului „Sinaia Forever”. „Suntem onorati ca s-au inscris si anul acesta peste 70 de piloti la etapele de la Sinaia si acest lucru ne confirma ca se simt bine la noi si ca le place traseul. La aceasta editie a Trofeului ne-am pregatit sa-i conferim titlul de cetatean de onoare al orasului Sinaia venerabilului pilot, Marin Dumitrescu in semn de apreciere pentru intreaga sa activitate. Imi place sa fac sport, iar automobilismul este extrem de antrenant de aceea m-am inscris si anul acesta, desi nu am avut timp deloc pentru antrenamente. Ii felicit pe sinaieni pentru intelegere si sustinere si ii rog sa respecte masurile de securitate care au fost luate pentru siguranta tuturor participantilor la eveniment ”, a spus dl Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.

La randul sau, Ovidiu Mazilu, Presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a declarat: “Ne bucuram ca autoritatile si locuitorii din Sinaia se dovedesc a fi printre cei mai fideli sustinatori ai dezvoltarii si practicarii sportului cu motor pe patru roti, in Romania. Ajunsa la a treia editie, putem vorbi despre “dubla” de la Sinaia ca o competitie care devine una de traditie in peisajul sportiv si automobilistic, lucru dovedit si de numarul important de piloti care si-au  anuntat prezenta la Start. Am incredere ca Trofeul Sinaia Forever va fi un succes, atat din punctul de vedere al organizatorilor sau sportivilor, cat si din punctul de vedere al publicului numeros care a participat in fiecare an la aceste etape al Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop”.

Trofeul Sinaia Forever include etapele a noua si a zecea ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Dubla de la Sinaia se desfasoara in zilele de vineri si duminica, pe un traseu de 3 kilometri, cu start la Casino Sinaia si Finish la Telegondola Sinaia, fiind singurul circuit urban din cadrul CNRD. In perioada de desfasurare a Trofeului „Sinaia Forever” circulatia autovehiculelor in Sinaia, va fi oprita astfel:

  • B-dul Carol I, pe sectorul de drum dintre strazile Aosta si O.Goga, in intervalele:
  1. – de joi, 21 iulie 2011, ora 16.00, pana vineri, 22 iulie 2011, ora 7.30;
  2. – vineri 22 iulie 2011, intre orele 16.00 – 21.00;
  3. – de sambata, 23 iulie 2011, ora 15.00, pana duminica, 24 iulie 2010, ora 8.00; – duminica, 24 iulie 2011, intre orele 16.00 – 21.00;
  • str. O.Goga, de joi, 21 iulie 2011, ora 12.00 pana duminica, 24 iulie 2011, ora 20.00;
  • traseul, care cuprinde strazile Eroilor, Manastirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (intre Restaurant Taverna Sarbului – Restaurant Schiori), va fi inchis vineri, 22 iulie 2011, intre orele 7.00 – 16.00 si duminica, 24 iulie 2011, intre orele 07.30 – 16.00
Autor: Cristian Szilvassy

VIP-uri la Sinaia, la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Cai putere, spectacol, adrenalină și multe VIP-uri în acest weekend, la Sinaia, la Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Mai multe VIP-uri, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, președintele PSD Victor Ponta și primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, vor fi în acest weekend, în stațiune, pentru a participa la „Trofeul Sinaia Forever”. Cele două etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, programate în zilele de 22-24 iulie, aliniază la start și 76 de piloți profesioniști, printre care și Vali Porcișteanu, ca deschizător de cursă. Tăriceanu, aflat la a doua participare, va concura pe o mașină Lancia Fulvia HF, iar primarul Vlad Oprea pe un autoturism Dacia Logan.

Pasionații de automobile pot urmări mașinile pe tot traseul celei de a treia ediţii a Trofeului „Sinaia Forever”. Acesta are o lungime de 3 kilometri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163 metri.

Restricții de circulație

Potrivit organizatorilor, startul se va în fața Cazinoului, iar sosirea este în fața Telegondolei din Sinaia. Traseul se desfășoară pe străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drumul Nou al Cotei 1400.  Concursul va impune, astfel, și câteva restricții de circulație pe Bulevardul Carol I: vineri 22 iulie 2011, între orele 16.00 – 21.00;  sâmbătă, 23 iulie 2011, ora 15.00, până duminică, 24 iulie 2010, ora 8.00, iar duminică, 24 iulie 2011, între orele 16.00 – 21.00.  „Le mulțumesc sinăienilor și turiștilor pentru înţelegere şi îi rog să respecte măsurile de securitate care au fost luate pentru siguranţa tuturor participanţilor la eveniment “, a spus Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

La această ediție a trofeului îi va fi conferit titlul de cetățean de onoare și venerabilului pilot Marin Dumitrescu.

Sa revedem si cateva imagini de la editia anterioara ( 2010):

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…