Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Urşii din Sinaia au ieşit la plimbare în zona Castelului Peleş

Urşii din Sinaia au ieşit la plimbare în zona Castelului Peleş

3 min read
0
0
560

Un turist a surprins imagini video inedite cu mai mulţi urşi ieşiţi din hibernare, care cutreieră pădurile din apropierea Castelului Peleş, din Sinaia. Urşii care trăiesc în pădurea de lângă Castelul Peleş, din Sinaia, au ieşit din hibernare şi au început plimbările în căutare de hrană. Animalele sălbatice au fost deja văzute în apropierea castelului, inclusiv pe alei, într-o zonă cunoscută printre localnici pentru desele „coborâri” ale urşilor.

totpal daily news

De altfel, autorităţile locale au montat plăcuţe la tot pasul, prin care avertizează turiştii că e posibil să apară urşi prin aceste zone şi îi sfătuiesc să nu hrănească animalele sălbatice şi evite plimbările pe timp de noapte.

De câteva zile, urşii au ieşit din hibernare şi au început să coboare pe aleile exterioare ale castelului, în căutare de mâncare, fie cea oferită de turişti, fie cea pe care o găsesc singuri cotrobăind prin tomberoane. Un turist a postat pe YouTube două filmări în care apar mai multe animale sălbatice, plimbându-se prin pădure, la câţiva metri de alei, fără a părea prea deranjate de prezenţa oamenilor prin preajmă.

De altfel, în anii trecuţi, 12 exemplare de urşi „cerşetori“ sau „gunoieri“ din zona Castelului Peleş şi alte cartiere ale oraşului au fost relocate în Munţii Făgăraş, scrie cotidianul „Adevărul”. Chiar şi aşa, în pădurile din apropierea staţiunii Sinaia trăiesc aproximativ 30 de urşi care preferă aceste zone frecventate de turişti pentru mâncarea pe care o obţin cu uşurinţă, mai notează sursa citată. Şi asta în ciuda faptului că animalele sălbatice sunt aprovizionate de către silvicultori, cu mâncare specială în zonele de hrănire din pădure.

Alex Călinoiu – http://www.telegrama.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…