Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Vernisaj expozitie: “Neorenaşterea Germană la Castelul Peleş”

Vernisaj expozitie: “Neorenaşterea Germană la Castelul Peleş”

2 min read
0
0
226

Muzeul Naţional Peleş anunţă vernisajul expoziţiei “Neorenaşterea Germană la Castelul Peleş”, care va avea loc pe data de 20 octombrie 2011, la ora 17:00. Expoziţia va fi deschisă publicului în cadrul sălilor de expoziţie a Castelului Peleş începând cu 21 octombrie 2011.

Expoziţia temporară, Neorenaşterea germană la Castelul Peleş va sublinia importanţa acestui fenomen artistic pentru devenirea castelului Peleş, ca leagăn al dinastiei Hohenzollern în România. Prin intermediul pieselor de artă decorativă şi plastică din patrimoniul muzeului, se va crea o atmosferă specifică primei faze de finalizare a lucrărilor de construcţie,1882-1883. Vom sublinia importanţa unor creaţii artistice germane care îmbogăţesc colecţia de artă a regelui Carol I, ale manufacturilor de mobilier Julius Daniel Heymann din Hamburg şi August Bembé din Mainz, ale furnizorilor de piese din argint de la Augsburg, Nürnberg şi München, ale atelierelor renane de producere a cănilor de bere din gresie şi ale obiectelor din sticlă pictată, realizate în atelierele din Bavaria.

Nu vor lipsi lucrările de pictură şi sculptură, creaţii ale artiştilor germani, Paul Schad-Rossa, Eduard Haaga şi Carl Fischer care au folosit la sfârşitul secolului al XIX-lea ca surse de inspiraţie, autori de primă valoare ai Renaşterii: Albrecht Dürer, Hans Burgkmair şi Holbein cel Tânăr.

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…