Home 22 de pârtii care vor lega Săcele de Azuga

22 de pârtii care vor lega Săcele de Azuga

6 min read
0
0
423

120 km de pârtii, parc de aventuri, patinoar şi multe alte facilităţi vor fi dezvoltate în zonă, în cadrul unui proiect de parteneriat între municipiile Braşov şi Săcele. În apropiere de Braşov va fi amenajată o nouă staţiune pentru sporturile de iarnă în special, dar cu funcţiuni şi pentru sezonul de vară.

Această nouă staţiune, care nu are încă un nume, va fi amenajată pe Muntele Cailor, dincolo de Săcele, pe terenuri care aparţin atât municipiului Braşov, cât şi municipiului Săcele. „Vrem să facem un parteneriat între cele două municipii pentru a dezvolta acolo o staţiune turistică. În acest fel nu va mai spune nimeni că vrem să luăm ceva de la Săcele. Aşa că am gândit dezvoltarea unei asemenea staţiuni acolo. Şi pentru că terenul permite, vor fi amenajate pârtii de calibrul celor din Austria”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.
Conform planurilor gândite acum, în prima fază, domeniul schiabil se poate dezvolta pe 420 de ha, până pe teritoriul oraşului Azuga. Vor fi 120 km de pârtii de schi – cea mai lungă pârtie de 7.200 m, iar pârtia pentru începători va avea 700 m lungime. Vor fi amenajate 22 de pârtii, din care 12 – medii, 8 – dificile, 2 – foarte dificile. Pentru toate aceste pârtii vor fi construite 21 de instalaţii pe cablu, teleschi şi telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe oră. Pentru a asigura zăpada va fi amenajat un lac de acumulare artificial pentru înzăpezire – 2 ha. „Oricum, în acea zonă temperaturile sunt mai scăzute decât în Poiana Braşov, aşa că va fi mai multă zăpadă naturală”, a mai spus George Scripcaru.

Pentru agrementul turiştilor care nu preferă schiul vor fi amenajate mai multe funcţiuni printre care un patinoar ecologic, artificial, nu cu gheaţă, ci cu un amalgam de poliolefină cu densitate mare, din microsfere de sticlă şi silicon. Acest patinoar va fi funcţional atât iarna, cât şi vara, sania coaster (sanie pe şine) care funcţionează tot timpul anului, parc de aventuri (cum este Parcul Aventura din Noua), piscină şi terenuri tenis. Zona de cazare şi servicii se va dezvolta în prima etapă pe 60 de hectare, dar în etape succesive se poate ajunge până la 100 de hectare. Vor fi amenajate parcări cu peste 1.000 de locuri, restaurante, magazine şi multe alte asemenea funcţiuni.
„Deocamdată suntem la prima fază. Luna viitoare voi propune Consiliului Local un asemenea parteneriat cu municipiul Săcele şi la fel se va întâmpla şi în Săcele. Apoi, cele două primării împreună vom face Planul Urbanistic Zonal care va dura aproximativ 6 luni. După care va fi realizat studiul de fezabilitate, alte şase luni. Sperăm, astfel, ca peste un an să ajungem la faza de a decide care va fi forma de realizare a acestei staţiuni. Dacă vor fi fonduri europene pe POR, Măsura 5.2.2, vom accesa aceşti bani. Dacă nu va trebui să căutăm un partener privat, astfel că vom alege varianta parteneriatului public privat. Doamna ministru Udrea încă nu ştie de această idee, dar dacă vine săptămâna aceasta la Braşov îi voi spune şi sper că vom avea întregul său sprijin”, a conchis primarul George Scripcaru.

SURSA: http://bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…