Home 5 septembrie: Regele Carol al II-lea îi cedează generalului Ion Antonescu principalele prerogative regale

5 septembrie: Regele Carol al II-lea îi cedează generalului Ion Antonescu principalele prerogative regale

1 min read
0
0
476

1940 – Suspendarea Constituţiei din februarie 1938; regele Carol al II-lea cedează generalului Ion Antonescu principalele prerogative regale.

1698 – Țarul Petru cel Mare al Rusiei a introdus un impozit pe bărbi, pentru a-și determina poporul să renunțe la obiceiurile orientale.

1905 – A fost semnat Tratatul de la Portsmonth (Marea Britanie), care a dus la încheierea ostilităților militare dintre Rusia și Japonia.

1940 – Suspendarea Constituţiei din februarie 1938; regele Carol al II-lea cedează generalului Ion Antonescu principalele prerogative regale.

1944 – Armata a IV-a română oprește ofensiva germano-ungară din centrul Transilvaniei.

1972 – JO de la Munchen – Opt teroriști arabi, reprezentând grupul militant “Septembrie Negru”, au pătruns în Satul Olimpic, au ucis 2 membri ai delegației Israelului și i-au luat ostateci pe alți 9. În timpul operațiunii de salvare au murit ostaticii, 5 teroriști și un polițist.

1980 – Inaugurarea tunelului St. Gotthard din Elveția; cel mai lung tunel de autostradă din lume (16,22 km) și se întinde de la Goschenen la Airolo.

SURSA: http://www.historia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Simți că nu mai dai randament la muncă? Iată TOP 5 activități pe care să le faci în weekend ca să fii mai productiv în timpul săptămânii!

Când îți dorești o carieră de succes, este imposibil să nu te stresezi la locul de muncă. …