Home 8 februarie- ziua siguranţei pe internet

8 februarie- ziua siguranţei pe internet

5 min read
0
0
272

Centrul Regional Ploieşti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane marcheză „ZIUA SIGURANŢEI PE INTERNET” prin desfăşurarea de activităţi preventive pe linia traficului de persoane în şcolile din cele trei judeţe de competenţă: Prahova, Buzău şi Dâmboviţa.
Ziua Siguranţei pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual, în luna februarie, sub egida reţelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
Vezi mai multe din Familie, casa, copii pe 220.ro
În România, evenimentul Ziua Siguranţei pe Internet este organizat şi promovat de Consorţiul Sigur.info, format din Organizaţia Salvaţi Copiii România, ca şi Coordonator naţional al proiectului, Positive Media şi Focus- Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.
În scopul prevenirii traficului de fiinţe umane prin intermediul internetului şi telefoniei mobile, reprezentanţii Centrului Regional Ploieşti îşi propun să promoveze utilizarea într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ale de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet. De asemenea, ne vom concentra asupra modului în care copiii şi tinerii gestionează imaginile on-line şi, prin urmare, modul în care avem de a face cu viaţa privată în mediile digitale.
Comparând România cu restul Europei, (conform unor studii) constatăm că avem cea mai tânără populaţie ce utilizează internetul: 40% sunt tineri cu vârste cuprinse între 15-24 ani. De asemenea, avem populaţia cu experienţa cea mai mică în utilizarea internetului, mai mult de jumătate dintre românii care navighează pe internet fac acest lucru de mai puţin de 4 ani. Internetul oferă copiilor şi tinerilor şi oportunităţi precum: accesul la multe informaţii de calitate şi şansa de a comunica, dar oferă şi pericole precum: accesul la informaţii neverificate, eronate, copiii comunică cu persoane necunoscute, petrec prea mult timp pe internet şi neglijează şcoala, creează dependenţă şi uneori poate deveni un mediu important de recrutare în traficul de fiinţe umane.
În ziua de 8 februarie 2011, se vor desfăşura campanii de informare în colaborare cu lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii- I.P.J. Dâmboviţa, reprezentanţi ai O.N.G. ”Salvaţi Copiii” la Şcolile generale nr. 3 ”Smaranda Gheorghiu” şi nr. 8 ”Mihai Viteazul” din municipiul Târgovişte, în data de 9 februarie activităţi în colaborare cu poliţişti de proximitate din cadrul I.J.P. Prahova, în municipiul Ploieşti, la Colegiul naţional “Nichita Stănescu” şi oraşul Boldeşti-Scăieni Şcolile generale nr. 1 şi 2, iar în data de 10 februarie vom desfăşura activităţi în municipiul Buzău cu sprijinul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Buzău la Şcoala generală nr. 15 şi Grup Şcolar Transporturi, se precizează într-un comunicat al Centrului Regional Ploieşti al cărui coordonator este comisarul şef de poliţie Maria Pantaia.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…