Home A inceput bacalaureatul de toamna

A inceput bacalaureatul de toamna

4 min read
0
0
294

Începând de astăzi, elevii vor da probele de competenţe, urmând ca în 29 august să înceapă „febra” probelor scrise. Ca şi în sesiuena din vară, elevii vor fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor video, montate în toate cele opt centre de evaluare. „La examen s-au înscris 3.370 de candidaţi, dar nu cred că se vor prezenta toţi. În fiecare sală de examen vor exista camere de luat vederi”, a spus prof. Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Examenul începe luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă (proba A şi proba B). Calendarul examenului de bacalaureat continuă marţi, 23 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B şi C) iar miercuri, 24 august, se vor desfăşura probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C).

Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în intervalul 25-26 august (proba D). Începând cu 29 august, elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), iar pe 30 august, conform programării, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b). În 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E(d).

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie 2011.

Pentru proba A s-au înscris la nivelul întregii ţări 10.568 de candidaţi.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, la sediul ministerului pe care îl conduce, că numai acei elevi care s-au pregătit pentru a doua sesiune de bacalaureat vor promova acest examen. Daniel Funeriu a dat din nou asigurări că, în ceea ce priveşte subiectele, acestea vor fi echilibrate şi vor avea acelaşi grad de dificultate ca şi în sesiunea precedentă de examen.

SURSA: http://www.brasov.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …