Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni A început „Cupa oraşului Buşteni” – ediţia 2019

A început „Cupa oraşului Buşteni” – ediţia 2019

6 min read
0
0
559

Duminica trecută, Sala Sporturilor din Bușteni, aflată în cartierul Silva, a găzduit prima etapă a tradiționalei competiții de fotbal în sală ”Cupa orașului Bușteni” rezervată jucătorilor trecuți de a doua tinerețe, vârsta minimă pentru participanți fiind de 40 de ani.

Ca de fiecare dată, un rol însemnat în organizare îl are Primăria și Consiliul local al orașului Bușteni, întrecerea devenind una de tradiție pentru fotbalul de old-boys de pe Valea Prahovei.
La această nouă ediție, protagonistele întrecerii sunt echipe din mai multe localități, care au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe după cum urmează: în grupa A activează prima echipă din Bușteni avându-l în efectiv și pe senatorul Emanoil Savin(vezi foto) care, și de această dată, are un aport remarcabil în organizarea întrecerii, a doua echipă din Azuga, Breaza și Câmpina, iar în grupa B se luptă cinci echipe: Azuga 1, a doua echipă a Bușteniului, Sinaia, Comarnic și Provița.
Meciurile se vor juca după sistemul ”fiecare cu fiecare” în grupă, durata fiind două reprize a 30 minute cu pauză între reprize de 5 minute, iar echipele clasate pe primele două locuri în grupe se vor califica în ”careul de ași” pentru cucerirea trofeului.
În prezența unui numeros public, iubitori ai sportului rege , susținători și simpatizanți ai echipelor, dar și alte personalități ale fotbalului, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc etapa 1, iar jucătorii au oferit un fotbal spectaculos, din care nu au lipsit goluri multe și frumoase, driblinguri, ratări incredibile, parade ale portarilor.
Deschiderea turneului a fost făcută de a doua echipă a Bușteniului, adversară fiindu-i Azuga1, un meci la discreția buștenarilor care, după o primă repriză echilibrată, încheiată cu un avantaj minim, s-au dezlănțuit în repriza secundă și au învins cu 9-4(1-0).
A urmat partida din grupa A dintre formațiile orașelor Breaza și Câmpina, iar brezenii, cu noul director al Tricolorului, fostul jucător de eșalon secund Marius Vișan în mare formă, au reușit o victorie zdrobitoare cu 13-3(6-1).
Cel mai disputat și echilibrat meci a fost cel dintre grupările localităților Comarnic și Provița, din cadrul grupei B, un joc cu o evoluție oscilantă a scorului, provițenii conducând cu 5-1 în prima repriză și 8-5 în cea de-a doua, dar cu o echipă a Comarnicului revenind spectaculos de fiecare dată și reușind să termine meciul la egalitate 9-9 (5-1)!
Prima etapă s-a încheiat cu disputa din grupa A unde s-au întâlnit Bușteni 1 și Azuga 2, un meci la discreția buștenarilor avându-l în teren și pe Savin care a reușit să aibă o contribuție esențială la victoria cu categoricul scor de 11-4(6-1), dar, de departe, omul meciului a fost ”Fane” Berbec, cu șase din cele 11 boabe reușite de acesta!
Urmează o etapă intermediară în grupa B care va avea loc joi cu începere de la ora 18, după care duminica viitoare se vor derula partidele etapei a doua dominată de derby-ul grupei A dintre Bușteni 1 și Breaza.
Trebuie să subliniem că la finalul întrecerii, programată duminică 24 februarie, într-o festivitate de premiere ”a la Bușteni”, echipele calificate în ”careul de ași” vor fi răsplătite cu diplome, cupe, medalii, mingii și importante sume de bani.

SURSA: http://ziarulprahova.ro
Cristian Sbârnea, Marian Dima
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba,…