Home Breaking News Stiri interne Adrian Cocosila – “Eutanasia sau moarte din mila”

Adrian Cocosila – “Eutanasia sau moarte din mila”

4 min read
0
0
269

Eutanasia desemneaza actiunea de “moarte usoara”, “moarte blanda” sau “moarte din mila”. Indiferent de cum este definita, eutanasia inseamna intreruperea vietii inainte de momentul hotarat de Dumnezeu. Iar acest lucru echivaleaza cu o suprimare a sanselor de mantuire ale celui eutanasiat. Se pierde din vedere sau nu se mai doreste sa se stie de rostul mantuitor al suferintei. Pentru cei mai multi oameni, suferinta nu are nicio motivatie spirituala si de aceea omul nu-i gaseste niciun sens. Si pentru acest lucru cauta sa nu mai treaca prin ea, ci peste ea.

Asa s-a ajuns ca bolnavul sa ceara moartea, iar cei apropiati lui sa creada ca eutanasia este cea mai buna metoda de a-l ingriji. Rudele ajung sa creada ca a lasa pe cineva sa moara firesc din cauza unei boli sau traume, inseamna a da dovada de lipsa de simtire in fata suferintei. Mai mult, sunt persoane care nu pot accepta sa-l vada pe cel drag intr-o stare foarte slabita si cer moartea acestuia sau depun efortul sa-l convinga pe bolnav sa o ceara pentru a ramane cu o amintire frumoasa despre el.

Dar dovada dragostei nu se descopera in a omori pe cel drag, ci in a participa la suferinta acestuia, in a-l intari in trairea ei. Poate mi se va spune ca este usor sa afirmi aceste lucruri in momentul in care nu treci prin suferinta sau nu ai pe cineva apropiat partas ei. Dar eu nu fac aceste afirmatii de dragul speculatiei, ci al adevarului. Daca Dumnezeu cheama pe cineva spre trecerea la cele vesnice prin suferinta, atunci trebuie sa-l ajut pe cel bolnav sa-si rabde suferinta in Hristos si nu sa-i pun capat vietii.

Se uita prea usor ca aceasta viata este trecatoare, ca exista o viata vesnica. Asadar, preocuparea noastra fata de cel bolnav nu trebuie sa se rezume in a-i intrerupe viata, ci in a-l ajuta sa nu moara in pacat.

In concluzie, indiferent de boala, nu putem spune niciodata ca cineva trebuie sa moara mai devreme decat ar trebui. Dupa cum originea vietii se reduce la voia lui Dumnezeu, la fel trebuie sa fie si continuarea ei. Deci, sa nu doriti niciodata moartea celui aflat in suferinta. Raspundeti numai cererilor de a trai, nu si celor de a muri. Iar atunci cand veti avea parte de un gand necurat, sa va amintiti de cuvintele Mantuitorului: “In lume necazuri veti avea; dar indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 37).

Adrian Cocosila
SURSA: http://www.crestinortodox.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…