Home Breaking News Stiri interne Adrian Cocosila: “Exista sot perfect sau sotie perfecta?”

Adrian Cocosila: “Exista sot perfect sau sotie perfecta?”

6 min read
0
0
247

Sunt persoane care considera ca exista sot sau sotie perfect/a. Si atunci cand decid sa se casatoreasca doresc sa o faca cu acest tip de persoana. Numai ca celor ce cred in sotul/sotia perfect/a le pot spune ca pot astepta mult si bine si el/ea nu va veni.

Si ce inseamna un sot sau o sotie perfect/a? O persoana care sa simta asa cum simti tu, careia sa-i placa ceea ce iti place tie, sa vada lumea cu ochii tai etc. Si de va fi asa, isi spun cei care cred in fiinta umana perfecta, nu va mai exista conflict, disputa, neintelegeri.

Sa presupunem ca ar exista un astfel tip de persoana, o copie perfecta a propriei noastre fiinte. Avem garantia ca inima ne va bate in fata ei si ca inima lui va raspunde batailor inimii noastre? Si de ar fi asa, ar fi monotonie, caci cel de langa noi nu ne-ar da nimic nou. Ne-am plictisi.

Ori de cate ori vom cauta sa ne iubim pe noi in cel de langa noi, vom sfarsi in nefericire. Trebuie sa-l iubim pe cel de langa noi asa cum este si de vom iubi curat, vom vedea ca acesta va ajunge sa imprumute multe gesturi, cuvinte etc, care ne defineau. Semn ca el creste in noi, nu langa noi. Sa iubim curat si vom vedea ca va creste in noi dorinta de a fi cu el nu doar aici, ci si in viata vesnica.

Ca aceasta crestere sa fie cu adevarat roditoare, ea trebuie sa fie insotita de cresterea noastra in Dumnezeu. Numai asa vom ajunge sa nu toleram caderile celui de langa noi, pentru ca trebuie sa crestem impreuna in iubire.

Traiesc cu convingerea ca la finalul chipului acestei lumi, fiecare sot trebuie sa aiba chipul sotiei. Si invers. Cel care se va duce la judecata cu chipul sau, va da dovada de lipsa de iubire. Sa ne aducem aminte ca Fiul venind in aceasta lume, nu ne opreste niciodata la El, trimite catre Tatal sau Sfantul Duh: “Cel ce Ma vede pe Mine Il vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Ioan 12,45)”.

Putini se mai roaga lui Dumnezeu sa le daruiasca omul caruia ii pot lua chipul, cu care poate intra in Imparatia Cerurilor. Cand in viata apar mici probleme in casnicie, il loc sa cautam sa le rezolvam, ne preocupam sa le dezvoltam, cautand mai degraba divortul si mai putin iertarea, rabdarea, intelegerea etc. Ne lipseste puterea de a vedea in cel de langa noi darul facut de Dumnezeu noua. Sa ne rugam pentru sotul/sotia cu care trebuie sa ne unim pentru vesnice si sa nu ne intristam daca unii asteapta mai mult, iar altii mai putini raspunsul din partea lui Dumnezeu.

Sa ne intrebam zilnic: Ce am facut eu astazi pentru cel de langa mine? Sa cerem de la Dumnezeu sa ne daruiasca raspuns bun in toate actele noastre, astfel incat niciodata sotul/sotia sa nu spuna ca ii este greu sa traiasca alaturi de noi. Sa nu Ii cerem lui Dumnezeu doar sa-l schimbe pe cel de langa noi, ci sa ne schimbe si pe noi. Si asta pentru ca trebuie sa traim cu credinta ca suntem un trup.

Traiti diferentele, nu fugiti de ele. Nu uitati ca Dumnezeu a creat un Adam si o Eva, nu doi Adam sau doua Eva. Rugati-va lui Dumnezeu sa va daruiasca puterea de a deveni pentru celalalt o binecuvantare. Asa va fi posibila existenta sotului sau a sotiei perfect/a.

Adrian Cocosila
SURSA: http://www.crestinortodox.ro

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce mananci in vacanta? TOP 5 SFATURI utile pentru o alimentatie sanatoasa

Planificarea unei vacante ofera cu siguranta o stare de bine si sentimente pe masura. Pe l…