Home Breaking News Stiri Exclusive Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

8 min read
0
0
1,056

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura de începutul verii, însă ești nehotărât între numeroasele locuri din Valea Prahovei demne de a fi văzute, chiar și în situația în care le-ai vizitat deja în trecut? Dacă te simți incapabil să iei o decizie în acest sens, simte-te liber să încerci o metodă nouă, stabilind traseul de parcurs în funcție de aspectele care îți caracterizează personalitatea.

Atracții turistice pe care poți alege să le vizitezi, în baza trăsăturilor tale de personalitate

  • Dacă ești energic, exuberant și îți plac activitățile în aer liber, modul ideal în care te poți relaxa este acela de a organiza o drumeție cu prietenii, care iți va permite să faci mișcare și să îți petreci timpul în strâns contact cu natura. Cascada Tamina, situată în Masivul Piatra Mare, în zona Timișul de Sus, îți va oferi ocazia de a parcurge un drum deosebit de frumos, de numai o oră și jumătate, ideal pentru persoanele dinamice, care nu agreează comoditatea și sedentarismul. O altă variantă pentru care poți opta este reprezentată de Stâncile Franz Joseph din Munții Bucegi, situate lângă Cabana Poiana Stânii. Acestea oferă o priveliște inegalabilă spre Valea Prahovei, iar traseul prin pădure se parcurge în maxim o oră.
  • Ai un caracter introvertit, ești adesea melancolic, pasionat de mister și legat de trecut? Dacă ai răspuns afirmativ, cu siguranță nu vei regreta o oprire la Câmpina, pentru a vizita Castelul Iulia Hașdeu, un loc încărcat de enigme și legende, construite mai ales în jurul camerei obscure, unde aveau loc ședințele de spiritism. Este posibil să fii interesat, de asemenea, de Cimitirul Ostașilor Căzuți în Primul Război Mondial din Sinaia, unde se găsesc monumente memoriale și funerare de la începutul secolului al XX-lea. Cu toate că acesta este mic și nu vei petrece aici foarte mult timp, ți se va oferi ocazia de a avea parte de câteva momente de liniște și de a dobândi mai multe cunoștințe despre evenimentele care au marcat istoria țării. 

  • În cazul în care dai dovadă de spirit artistic și îndrăgești obiectele rafinate și elegante, o vizită la Castelul Cantacuzino din Bușteni te va bucura și iți va stârni și mai mult interesul pentru arhitectura secolului trecut. De asemenea, nu poți rata nici Cazinoul Sinaia, nu numai pentru valoarea pe care o are construcția, ci și pentru faptul că aici se organizează numeroase concerte, spectacole și expoziții. Ținând cont că mai ales reprezentantele de sex feminin iubesc frumosul sub orice formă și sunt atente la cele mai mici detalii, este de așteptat să nu neglijeze aspectul exterior. Dacă pentru excursiile sau plimbările pe care urmează să le organizezi ai nevoie de încălțăminte adecvată, dă click pe link pentru a o alege pe cea mai comodă și care să corespundă, în același timp, criteriilor tale estetice.  
  • Dacă ai un spirit analitic, ești meticulos, precis și interesat de știință, nu poți rata o vizită la Muzeul Ceasului din Ploiești, singurul de acest fel din România. Aici vei admira aproximativ 1000 de piese, dintre care fac parte orologii și ceasuri de buzunar din secolul al XVII-lea, un cadran solar, precum și diferite mecanisme ingenioase. De asemenea, poți acumula informații prețioase despre fauna existentă pe teritoriul național la Muzeul Cinegetic de la Posada, care cuprinde o bogată colecție de arme de vânătoare, diferite specii de animale din Munții Carpați, precum și numeroase alte obiecte de valoare.   

Valea Prahovei îți pune la dispoziție o mulțime locuri unde poți petrece un sfârșit de săptămână relaxant și te poți deconecta de la rutina zilnică. Tocmai datorită faptului că ai libertatea de a alege, organizează o ieșire acolo unde te poți simți în largul tău, astfel încât să ai senzația că ai dat cât mai multă valoare timpului liber. 

Sursa foto: shutterstock.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…