×

Aglomeraţie la Sfintele Moaşte

Aglomeraţie la Sfintele Moaşte

219-438x320 Aglomeraţie la Sfintele Moaşte

Moaştele Sfântului Andrei, ale Sfântului Gheorghe şi veşmântul Sfintei Parascheva au ajuns la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a Jandarmeriei Montane din Sinaia. Raclele au fost aduse de la Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Braşov cu prilejul marii sărbători, Izvorul Tămăduirii.

Raclele au fost aduse în premieră pe Valea Prahovei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Braşov la Centrul Montan din Sinaia. La eveniment au fost prezente cadre militare, instructori montani şi a familiilor acestora, iar la finalul ceremoniei Centrului Montan din Sinaia i-au fost donate o parte din Moaştele Sfântului Andrei, spre ocrotirea tuturor jandarmilor şi a credincioşilor din staţiune. „Este foarte important că Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă şi ocrotitorul trupelor de uscat, ale Sfântului Apostol Andrei Cel Întâi Chemat şi ocrotitorul României şi o mare surpriză chiar şi pentru mine, veşmântul Cuvioasei Prascheva, au poposit în incinta Centrului Montan al Jandarmeriei pentru a aduce mângâiere sufletească atât jandarmilor, dar şi familiilor lor, cât şi tuturor cadrelor M.A.I.
Mulţumim Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, care prin părintele Ion Boroş a binevoit să ne lase o părticică din Moaştele Sfântului Andrei pentru a ne întări, a ne da putere şi nădejde atunci când suntem îngreunaţi de vicisitudinile vieţii”, a precizat preotul militar al Centrului Montan din Sinaia, Tănase Benone. Moaştele şi veşmântul Sfintei Parascheva au stat două zile la Biserica  Jandarmilor Montani din Cartierul Cumpătu. Sute de credincioşi au trecut pragul lăcaşului de cult. Cu speranţa că rugăciunile la Moaştele Sfântului Andrei, la cele ale Sfântului Gheorge şi la veşmântul Sfintei Parascheva, le va aduce sănătate şi noroc în viaţă, oamenii s-au înghesuit şi au uitat să mai aibe răbdare. A fost nevoie de ajutorul jandarmilor, care s-au aigurat că lumea nu dă năvală pentru sfintele moaşte.
„Am atins moaştele şi mă simt mai uşurată, dar păcat că lumea se înghesuie atât de rău. Tremur toată, dar mulţumesc lui Dumnezeu că am rezistat în mulţime. Am un frate bolnav, un copil cu handicap şi mă rog pentru ei. Am venit şi m-am închinat pentru toată familia mea, pentru rudele de la Secăria, pentru fraţii mei din Ardeal. Sunt de apreciat cei care au făcut acest bine pentru noi şi au adus moaştele la Sinaia”, a povestit Aurica Stroe. Oamenii au uitat de îmbulzeală şi de lunga aşteptare, când au ajuns la sfintele moaşte. Majoritatea pelerinilor şi-au adus de acasă mai multe lucruri pe care le-au atins de racle, plini de speranţe.
„Dumnezeu m-a ajutat că îmi era teamă că mi se va face rău în îmbulzeală, dar am reuşit să ajung la moaşte şi să mă rog pentru sănătate, pentru copii. M-am simţit mai uşurată după ce am atins raclele. Am adus şi două batiste, o eşarfă şi un tricou şi mă bucur că am putut să le ating de moaşte”, a spus Viorica Manta. Raclele au fost luate de la Biserica Centrului Montan sâmbătă seara şi duse la Braşov. În schimb, rămân la Sinaia o parte din Moaştele Sfântului Andrei. Adelina ANEI

httpv://www.youtube.com/watch?v=u1sOQLOgg64

Vezi AICI filmul intregului eveniment:

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed