Home Breaking News Stiri interne Al XII-lea Congres Internasional de Dacologie 2011: “O provocare a istoriei, placutele de la Sinaia”

Al XII-lea Congres Internasional de Dacologie 2011: “O provocare a istoriei, placutele de la Sinaia”

3 min read
0
0
376

Doamnelor si domnilor,  «Dacia Revival International Society» are deosebita onoare de a va invita sa participati cu lucrari stiintifice la cea de-a XII-a edisie a Congresului International de Dacologie 2011, cu tema:  « O provocare a istoriei, placutele de la Sinaia».
Congresul va avea loc la Bucuresti, in ziua de 13 august 2011, la Teatrul Odeon din Calea Victoriei nr. 44-46.   Cu aceeasi pasiune pentru adevar, cu aceeasi dorinta de a releva rolul primordial al stramosilor daci in faurirea istoriei poporului nostru, sesiunile si programele asociate congresului vor acoperi multiple aspecte ale istoriei Daciei. Aceste variate oportunitati de schimb intelectual vor marca stadiul actual al cercetarilor si vor sugera directiile lor viitoare dand, in acelasi timp, atat cercetatorilor consacrati cat si celor mai tineri, un forum in cadrul caruia sa-si prezinte comunicarile.

Tema congresului din acest an este o provocare stiintifica, intelectuala si de logica, cu atat mai mult cu cat celebrele Placute de la Sinaia continua sa suscite interesul istoricilor, filologilor si al tuturor acelora care sunt cu adevarat interesati in descifrarea si evaluarea nivelului ridicat al culturii scrise al dacilor intemeietori de tara.
Programul stiintific al congresului se va desfasura in urmatoarele sectiuni:
Sectiunea 1 – Placutele de la Sinaia, documente unice de o importanta majora pentru intelegerea civilizatiei avansate a dacilor
Sectiunea 2 – Alte aspecte ale istoriei Daciei.
Sectiunea 3 – Contributii promitatoare ale studensilor pasionati de istorie
Sectiunea 4 – Ganduri ale elevilor despre istoria stramosilor daci
Vizitasi www.dacia.org pentru noutati, schimbari si adaugiri.

Cu stima,   Directorul comitetului de organizare,   Andrei Banica

Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra, precum si un rezumat al prezentarii pe care doriti sa o sustineti la Congres, rezumat care sa nu depaseasca 2 pagini (font Times New Roman,
preferabil cu diacritice), in format electronic, pe adresa mail@dacia.org sau, sub forma de CD/discheta/material dactilografiat, prin posta, pe adresa :
Dacia Revival International
Str. Cercelus nr. 71
Sector 3, Bucuresti,
Romania
Telefon : +40 726 113 151

SURSA: http://www.ne-cenzurat.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…