Home Alina Dumitru se lupta pentru aurul mondial

Alina Dumitru se lupta pentru aurul mondial

2 min read
0
0
161

Maine, sportiva ploiesteana Alina Dumitru – care a implinit, la finalul lunii trecute, 28 de ani – va incerca sa-si treaca in palmares singura medalie de aur care ii lipseste de la o competitie majora. Dupa ce a obtinut cel de-al saselea titlu european, in aprilie, invingand-o pe unguroaica Eva Csernoviczki, in finala, inainte de timpul regulamentar, Alina va fi prezenta la categoria 48 de kg la Campionatul Mondial.
Intrecerea se disputa in Tokyo, Japonia, iar Romania participa cu opt sportivi: Alina Dumitru (48 kg), Carmen Bogdan (48 kg), Corina Caprioriu (57 kg), Andreea Chitu (57 kg), Dan Fisie (66 kg), Costel Danculea (73 kg), Daniel Brata (100 kg), Danut Ionescu (+100 kg).
Prima campioana olimpica la judo din Romania, titlu obtinut in 2008, la Beijing, Alina Dumitru s-a pregatit inca de anul trecut pentru confruntarea de la Campionatul Mondial, competitie la care a obtinut doua medalii de bronz, pana acum, la editiile din 2005 (Cairo) si din 2007 (Rio de Janeiro).
Preliminariile probei sale vor incepe maine dimineata, de la ora 1 (ora Romaniei), iar faza finala se va disputa incepand cu ora 8,30 (ora Romaniei).
De mentionat ca in lotul national al tarii noastre se mai afla o alta reprezentanta a clubului Petrom, Andreea Chitu, care se lupta astazi pentru o medalie mondiala.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…