Home APDRP a primit in iulie 590 cereri de finantare pentru investitii in turism

APDRP a primit in iulie 590 cereri de finantare pentru investitii in turism

3 min read
0
0
161

Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit au primit in luna iulie 590 de cereri de finantare pentru masura 313, “Incurajarea activitatilor turistice”, cu o valoare totala, care insumeaza finantarea publica si privata, de peste 159 de milioane euro, scrie Mediafax.

“Dintre acestea, cele mai multe solicitari, respectiv 388 de cereri de finantare, in valoare de 119 de milioane euro, se refera la componenta structurilor de cazare, cum ar fi pensiuni sau cabane, iar 162 de cereri, cumuland 28 de milioane euro, vizeaza componenta legata de finantarea centrelor de informare turistica”, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Pentru aceasta sesiune au fost disponibile fonduri in valoare de 136 de milioane de euro.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect de incurajare a activitatilor turistice este de 200.000 de euro.

Pana in prezent, pentru masura 313 au fost depuse 1.401 de cereri de finantare, cu o valoare totala de 243,15 milioane de euro.

Dintre acestea, 634 de proiecte, in valoare 115,52 milioane de euro, au fost selectate pentru a primi finantare. Pana in acest moment, APDRP a incheiat contracte de finantare cu 594 de beneficiari, voaloarea publica a acestor contracte insumand peste 104 de milioane de euro.

Masura 313 – “Incurajarea activitatilor turistice” face parte din Axa III – “Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” si are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale care sa contribuie la cresterea numarului de locuri de munca si a veniturilor alternative, precum si la cresterea atractivitatii spatiului rural.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat sunt micro-intreprinderile, dar si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze.

De asemenea, beneficiari eligibili pot fi si comunele si asociatiile de dezvoltare intercomunitara realizate doar intre comune si organizatiile non-guvernamentale.

SURSA: http://www.wall-street.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…