Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Aproximativ 8.000 de turişti pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga

Aproximativ 8.000 de turişti pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga

5 min read
0
0
1,337

Aproximativ 8.000 de turişti s-au distrat, sâmbătă după-amiază, pe pârtiile din staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga, autorităţile estimând că acesta este cel mai aglomerat weekend de la începutul anului.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, aproximativ 3.000 de turişti s-au aflat pe pârtiile din această staţiune, iar turiştii au stat la coadă la telegondola care leagă staţiunea de Cota 1.400.
Trei pârtii de mare înălţime, Târle, Carp şi Papagal,au fost închise din cauza riscului de producere a unor avalanşe, dar restul pârtiilor din această staţiune oferă condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Aglomeraţie şi la Buşteni, în acest weekend, unde, pe cele două pârtii,Kalinderu I şi II, au venit aproximativ 2.000 de turişti. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat, pentru Agerpres, că turiştii au aşteptat aproximativ 15-20 de minute la coadă la telescaun.
Alţi 3.000 de turişti şi-au petrecut după-amiaza de sâmbătă pe pârtiile Cazacu şi Sorica din Azuga, unde stratul de zăpadă depăşeşte o jumătate de metru.
Toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă, fluxul de turişti fiind continuu.
Potrivit Poliţiei Prahova, se circulă cu dificultate pe DN 1 din cauza aglomeraţiei, astfel că între Sinaia şi Buşteni s-au format coloane de maşini pe sensul de urcare spre Braşov, mai precizează sursa citată.

SURSA: http://www.actualitateaprahoveana.ro

Weekend cu evenimente neplăcute pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Nu toţi turiştii s-au bucurat însă, de ieşirea în aer liber şi de zăpadă. Căderile pe pârtiile de schi au provocat unor turişti traumatisme atât la nivelul membrelor superioare cât şi la cele inferioare cauzate de căderi pe pârtie.

Efectivele Jandarmeriei Montane aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, în cooperare cu membrii Salvamont, au desfăşurat mai multe acţiuni, în urma cărora au fost salvate 8 persoane, cu vârste cuprinse între 4 şi 32 de ani, de pe pârtiile din staţiunea Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Pentru a evita accidentele, turistii trebuie sa țină cont de urmatoarele:

  • Sa plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor;
  • Sa nu rişte sa plece singur la drum;
  • Sa informeze cabanierul asupra traseului ales si sa se înscrie in registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele complete;
  • Sa folosească numai traseele marcate și doar cele deschise pe timp de iarnă;

In caz de accident sa anunţe Jandarmeria Montana sau Salvamontul la numărul unic de urgenta 112.

SURSA: http://ziaruloval.ro/

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…