Home Breaking News Stiri Exclusive Arena Leilor și School for Startups România ajung la Braşov şi Sibiu

Arena Leilor și School for Startups România ajung la Braşov şi Sibiu

8 min read
0
0
593

Turneul pentru preselecţia celor mai bune proiecte de afaceri care vor fi prezentate în emisiunea Arena Leilor ajunge la Braşov şi Sibiu

Pe data de 20 februarie 2012, echipa de producție a emisiunii „Arena Leilor” și organizatorii programului School for Startups România se vor afla la Braşov, Hotel Ambient, Sala Millenia, la unul dintre evenimentele din cadrul unui turneu național ce vizează selectarea celor mai bune proiecte de afaceri pentru noul sezon al emisiunii, urmand ca pe 21 februarie sa fie la Sibiu, Hotel Golden Tulip, Sala Goga. Participarea la eveniment este gratuită, dar locurile sunt limitate.

Împreună, „Arena Leilor” și School for Startups România își propun să găsească oameni cu inițiativă și spirit antreprenorial care doresc să prezinte o idee de afacere, o invenție sau o afacere pe care doresc să o extindă,  în fața unor investitori dispuși să își investească atât banii, cât și experiența  în afaceri noi sau în curs de dezvoltare.

În cadrul acestei întâlniri, experții în educație antreprenorială de la School for Startups România vor susține un Open Class despre modul în care trebuie prezentată o idee de afacere sau o afacere în fața unui investitor și importanța proiectării unui business plan.

Evenimentul este sustinut de Junior Chamber International Brasov,  o organizație de tineri antreprenori și profesioniști hotărâți să contribuie la dezvoltarea economică a regiunii Brașovului și să ofere tinerilor de aici oportunitatea de a-și dezvolta noi aptitudini. Ca o platformă de tineri leaderi care urmărește schimbările pozitive din societate, JCI Brașov []http://www.jci-brasov.ro/ abordează cele 4 direcții majore ale organizației – antreprenoriat, dezvoltare individuală, dezvoltare internațională și comunitate.

Cristina Bâtlan, owner Musette, Dragoş Anastasiu, cunoscutul om de afaceri şi General Manager Eurolines, alături de Péter Barta, Director Executiv Fundaţia Post-Privatizare, le vor vorbi participanților despre experiența pe care o oferă participarea în emisiunea Arena Leilor și despre mecanismul de realizare a emisiunii, dar şi despre cum puteţi construi un plan de afaceri de succes care să atragă investitori.

Va urma apoi o sesiune de prezentări de proiecte în fața unui juriu format din membrii echipei de producție a emisiunii, iar proiectele selectate vor fi prezentate ulterior în cadrul show-ului TV în fața investitorilor invitați.

Participarea  la eveniment este gratuită (însă locurile sunt limitate), iar înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare disponibil pe www.turneuarenaleilor.ro, până la data de 19 februarie 2012.

Despre School for Startups România

School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor în serie, angel investor și invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din România).  S4S este un program prin care tinerii sunt ajutați să înceapă afaceri de succes, iar antreprenorii aflați la început de drum sunt ajutați să își dezvolte afacerea în mod corect încă din faza de startup. Marius Ghenea, președinte al Fit Distribution și invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor”, participă în calitate de profesor la acest program. School for Startups a fost adus în România de către Fundația Post-Privatizare.

Despre emisiunea „Arena Leilor”

Emisiunea Arena Leilor a fost lansată de TVR 2 în ianuarie 2007 ca o premieră pe piaţa media autohtonă. Pentru prima dată telespectatorii români au putut urmări un nou format de emisiune: „business reality show” – având ca scop educarea şi sprijinirea antreprenorilor aflaţi la început de drum sau care doresc să-şi extindă afacerea. Bilanţul programului Arena Leilor în acest moment este impresionant: cinci ani de emisie, 117 ediţii, sute de concurenţi selectaţi din peste 3000 de candidaţi, mii de idei de afaceri, milioane de euro puse în joc şi un număr tot mai mare de telespectatori care au putut urmărit „pe viu” cum se prezintă un plan de afaceri, cum se negociază cu un investitor şi ce soluţii pot fi aplicate pentru afacerilor lor.

Informații suplimentare se pot obține de la:

Fundația Post-Privatizare

Web-site: www.turneuarenaleilor.ro

Persoană de contact :

Mădălina Marin
Specialist PR
Tel: 0748.138.371
Email: marin.m@postprivatizare.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…