Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni „Atelierele tradiţionale” meşteşugăreşti, organizate la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni

„Atelierele tradiţionale” meşteşugăreşti, organizate la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni

6 min read
0
0
223

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, orele 19.00 în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, a avut loc un„Recital instrumental” susţinut de două tinere artiste, studente la Universitatea de Muzică din Bucureşti: Laura Şandru în anul IV membră a Orchestrei Române de Tineret şi violonistă la Opera Română şi pianista Teodora Ţepeş, studentă în anul III.

DSCN0570

Tinerele artiste au fost prezentate de domnul ing. Inacu Ţucărman, membru al Fundaţiei „Adriana şi Martin Sternin” – Bucureşti, fundaţie care a şi organizat recitalul.

DSCN0568

Programul a fost generos cuprinzând lucrări din creaţia lui Mozart, Enescu, Eldgar, Rahmaninov, Kreisler, Brahms şi Debussy, iar interpretarea a fost apreciată de spectatori care le-au răsplătit pe tinerele muziciene cu aplauze şi flori.

DSCN0576

Cea de-a 8-a carte a scriitoarei Maria Munteanu a fost lansata pe Valea Prahovei vineri la Colegiul „Ion Kalinderu” din statiunea Busteni. Sala de festivitati a institutiei de invatamant a fost arhiplina iar in deschidere au luat cuvantul oameni de cultura dar si profesori de specialitate. Fosta profesoara de limba si literatura romana Maria Munteanu este in prezent doctor in dacoromanistica, preoteasa zamolsiana si scenarista. Autoarea si-a prezentat pe scurt romanul „Fiii Cerului”, un roman de factura initiatica, a carei actiune se sfarseste in muntii Bucegi.

Sâmbătă şi duminică s-au desfăşurat, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, „Atelierele tradiţionale” meşteşugăreşti, organizate de S.C. Montan Expert S.R.L. în parteneriat cu Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” iar partener media a fost Merg.în/Buşteni. La atelierele practice de Pictură pe sticla, Împletituri, Artizanat, au participat copii de la Şcoala Sanatorială Buşteni care au confecţionat diferite obiecte sub îndrumarea meşterilor şi artizanilor populari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În perioada care urmează, colectivul Centrului Cultural „Aurel Stroe” se va implica, alături de Filarmonica Banatul – Timişoara, în organizarea celei de a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional „Aurel Stroe” care se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 octombrie 2015.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…