Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Atletul prahovean Mihai Falcescu, vicecampion balcanic

Atletul prahovean Mihai Falcescu, vicecampion balcanic

5 min read
0
0
373

l_79371Evenimentele atletice din stațiunea prahoveană montană Bușteni au continuat, sâmbătă desfășurându-se Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Au luat startul 48 de atleți din șase țări, iar în delegația României s-a regăsit și un sportiv prahovean, de la CS Telecom Petrom Slănic, Mihai Fălcescu, elevul antrenorului Gheorghe Mușat.
După ce cu o săptămână în urmă devenea vicecampion național la juniori pe același traseu de la Bușteni (cu 200 de metri mai lung de data aceasta), atletul prahovean a reușit să-și adjudece medalia de argint balcanică alături de echipa României la categoria sa de vârstă.
Mihai Fălcescu a fost foarte aproape de victorie la individual, însă a ratat podiumul în ultima parte a cursei, sosind al patrulea, parcurgând cei 9 kilometri programați la juniori cu timpul de 44.45,90 minute. Câștigător a fost românul Gergely Bogya (43.44,30 minute), urmat de turcii Yalcin Tekin (44.11,30 minute), respectiv Celik Osman (44.28,20 minute).
În clasamentul pe echipe, naționala României a sosit pe locul secund, la un punct de Turcia, în această ierarhie
luându-se în calcul pozițiile primilor trei sportivi de la fiecare formație în parte, locurile acestora adunându-se, iar gruparea cu cel mai mic punctaj s-a impus. Pe locul al treilea s-a situat Bulgaria.
“Mă bucură faptul că Mihai a contribuit la medaliile de argint cucerite de România. Dar, nu mă încântă total evoluția sa, mai ales prestația din ultimii 300 de metri. Consider că putea câștiga această cursă, totuși a reușit să se califice la Mondiale, unde sperăm să obțină o performanță și mai importantă. Totodată, trebuie să remarc traseul foarte dificil de la Bușteni, mai greu decât oriunde altundeva. Un lucru foarte bun este că România a dominat, câștigând tot ceea ce se putea”, ne-a declarat renumitul antrenor din Slănic, Gheorghe Mușat.
Mihai Fălcescu urmează să reprezinte România și la Campionatul Mondial de Alergare Montană, programat pe 19 septembrie, în Țara Galilor, la Betw-y-coed.
La Campionatul Balcanic, delegația României a ocupat locul întâi în clasamentul pe națiuni. Atleții românii au câștigat toate cele patru probe, Ionuț Zincă impunându-se la seniori (12,8 km), Denisa Dragomir – la senioare (9 km), Gergely Bogya – la juniori (9 km), Andreea Piscu – la junioare (4,8 km).
Reprezentativa României a încheiat cu șase medalii, celor patru de aur adăugându-li-se încă două de bronz, tricolorii fiind urmați de Turcia (3 medalii – 2 de argint și una de bronz), respectiv Bulgaria (2 medalii – una de argint și una de bronz).

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …