Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Atletul prahovean Mihai Falcescu, vicecampion balcanic

Atletul prahovean Mihai Falcescu, vicecampion balcanic

5 min read
0
0
173

l_79371Evenimentele atletice din stațiunea prahoveană montană Bușteni au continuat, sâmbătă desfășurându-se Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Au luat startul 48 de atleți din șase țări, iar în delegația României s-a regăsit și un sportiv prahovean, de la CS Telecom Petrom Slănic, Mihai Fălcescu, elevul antrenorului Gheorghe Mușat.
După ce cu o săptămână în urmă devenea vicecampion național la juniori pe același traseu de la Bușteni (cu 200 de metri mai lung de data aceasta), atletul prahovean a reușit să-și adjudece medalia de argint balcanică alături de echipa României la categoria sa de vârstă.
Mihai Fălcescu a fost foarte aproape de victorie la individual, însă a ratat podiumul în ultima parte a cursei, sosind al patrulea, parcurgând cei 9 kilometri programați la juniori cu timpul de 44.45,90 minute. Câștigător a fost românul Gergely Bogya (43.44,30 minute), urmat de turcii Yalcin Tekin (44.11,30 minute), respectiv Celik Osman (44.28,20 minute).
În clasamentul pe echipe, naționala României a sosit pe locul secund, la un punct de Turcia, în această ierarhie
luându-se în calcul pozițiile primilor trei sportivi de la fiecare formație în parte, locurile acestora adunându-se, iar gruparea cu cel mai mic punctaj s-a impus. Pe locul al treilea s-a situat Bulgaria.
“Mă bucură faptul că Mihai a contribuit la medaliile de argint cucerite de România. Dar, nu mă încântă total evoluția sa, mai ales prestația din ultimii 300 de metri. Consider că putea câștiga această cursă, totuși a reușit să se califice la Mondiale, unde sperăm să obțină o performanță și mai importantă. Totodată, trebuie să remarc traseul foarte dificil de la Bușteni, mai greu decât oriunde altundeva. Un lucru foarte bun este că România a dominat, câștigând tot ceea ce se putea”, ne-a declarat renumitul antrenor din Slănic, Gheorghe Mușat.
Mihai Fălcescu urmează să reprezinte România și la Campionatul Mondial de Alergare Montană, programat pe 19 septembrie, în Țara Galilor, la Betw-y-coed.
La Campionatul Balcanic, delegația României a ocupat locul întâi în clasamentul pe națiuni. Atleții românii au câștigat toate cele patru probe, Ionuț Zincă impunându-se la seniori (12,8 km), Denisa Dragomir – la senioare (9 km), Gergely Bogya – la juniori (9 km), Andreea Piscu – la junioare (4,8 km).
Reprezentativa României a încheiat cu șase medalii, celor patru de aur adăugându-li-se încă două de bronz, tricolorii fiind urmați de Turcia (3 medalii – 2 de argint și una de bronz), respectiv Bulgaria (2 medalii – una de argint și una de bronz).

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…