Home Breaking News Stiri Exclusive Aventura cu cortul – ce să nu uiți acasă

Aventura cu cortul – ce să nu uiți acasă

6 min read
0
0
510

Dacă te-ai entuziasmat recent de ideea de a merge cu cortul și ești gata de ieșit pe ușă să campezi pe primul petic de iarbă verde, este util să îți mai verifici o dată bagajul. Rețeta unei experiențe fericite la cort versus o experiență nu neapărat plăcută sau confortabilă stă în câteva puncte importante pe lista cu lucruri de împachetat. Statul în camping poate fi spectaculos, însă nu este nevoie să îl transformi într-o aventură de supraviețuire.

Ce să iei cu tine când vrei să pleci cu cortul

Saci menajeri

Un obiect aparent banal, dar care îți poate salva excursia din foarte multe puncte de vedere. Sacii menajeri sunt utili dacă te prinde ploaia, dar nu vrei să dormi cu bocancii de drumeție în cort. Impermeabilitatea sacilor va face imposibil să te trezești cu încălțările ude, deci vremea nu îți va sta în cale. De asemenea, un sac menajer este ideea perfectă de depozitare a mâncării. Pune mâncarea într-un sac și agaț-o într-un copac care se află puțin mai departe de cort, dacă decizi să campezi într-o zonă în care sunt animale sălbatice.

Lanterna

O lanternă este mereu utilă, mai ales pentru că nu vei campa în locuri iluminate artificial, iar bateria de la telefon trebuie să reziste pe o perioadă mai lungă, așadar lanterna acestuia nu este mereu o opțiune. Cel mai util tip de lanternă este cea frontală, deoarece ai mâinile libere, însă la fel de utilă poate fi o lanternă de camping sau una oarecare. Important este să ai o sursă de lumină la îndemână. Poți da click aici pentru a găsi modelul care ți se potrivește din gama oferita de Lerato.ro.

Șosete în plus

Deși pare că trebuie să depui un efort în plus pentru a căra o pereche de șosete sau două în bagaj, să stai cu șosetele ude sau murdare poate deveni rapid un factor de disconfort care te va îndemna să strângi cortul mai repede și să te întorci acasă. Chiar dacă nu ai acces la un duș timp de un weekend, hainele curate vor face diferența de confort în excursia cu cortul, atât pentru tine, cât și pentru companionii tăi de cort.

Folie izotermă de supraviețuire

Deși este util să te gândești la întreg setul de supraviețuire, cu pansamente, briceag, apă oxigenată și așa mai departe  (chiar dacă e nevoie să ai un bagaj puțin mai mare pentru ele), uneori te gândești că într-o noapte cu cortul nu se pot întâmpla prea multe. Totuși, un obiect multifuncțional pe care este bine să îl ai mereu cu tine este folia izotermă de supraviețuire. Aceasta nu doar că îți poate păstra temperatura corpului în situații extreme și poate reflecta lumina soarelui pentru a putea fi identificat, însă poate fi și un izolator bun pentru cort dacă nu ai găsit un loc cu umbră împotriva soarelui dimineții.

Nu ai nevoie de foarte multe pentru a te simți bine, dar ai nevoie de câteva obiecte esențiale pentru a-ti asigura confortul și starea de bine. Împachetează puțin, dar inteligent și te vei putea bucura fără probleme de zilele de mers cu cortul în sezonul cald. 

Sursa foto: unsplash.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…