Home BAHRAIN: Poporul indoliat cere rasturnarea monarhiei

BAHRAIN: Poporul indoliat cere rasturnarea monarhiei

2 min read
0
0
388

Cel putin cinci oameni au murit si alti 230 au fost raniti numai in capitala Manama a statului Bahrain, in urma atacurilor brutale ale armatei impotriva protestatarilor, spune AP. Tara a intrat in stare de urgenta si pe drumurile principale au fost postate trupe militare urcate pe tancuri.

“Regimul a rupt ceva in interiorul meu… Toti acesti oameni adunati azi aici au sufletul frant”, a declarat Ahmed Makki Abu Taki, al carui frate de 27 de ani, Mahmoud, a fost ucis in Piata Perlei. “Pana acum am vrut doar plecarea guvernului, acum vrem ca si monarhia sa dispara”.
Casa Alba si-a exprimat “neplacerea profunda” privind cresterea tensiunilor in Bahrain, care gazduieste a cincea flota a Marinei Americane si este piesa de rezistenta a eforturilor Pentagonului de a se opune ambitiilor crescande ale Iranului.

Soldatii pazesc principalele zone ale capitalei si au plasat bariere si sarma ghimpata in jurul Pietei Perlei si a altor zone largi unde s-ar pute aduna oamenii. Inscriptiile cu graffiti au fost sterse.

Joi, liderii politici au interzis oficial adunarile publice, intr-o incercare de a evita reinflamarea adunarilor publice.

Ministrul de Externe Khalid Al Khalifa a spus joi ca gestul a fost unul necesar, deoarece demonstrantii “polarizau tara” si o impingeau “spre abisul dogmatic”. A declarat ca mortile vor fi investigate si ca autoritatile au ales ora trei dimineata pentru a curata piata, tocmai pentru ‘a reduce numarul posibilelor victime”.

Insa, la ora aceea, multi dintre protestatari dormeau si nu se asteptau la un atac. Peste 230 de persoane au fost ranite grav.

SURSA: http://www.manager.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …