Home Barmanul minune din Braşov a uimit juriul de la Românii au talent

Barmanul minune din Braşov a uimit juriul de la Românii au talent

8 min read
1
0
443

Cea de-a doua ediţie a emisiunii Românii au talent l-a adus în faţa juriului şi pe Luca Valentin din Braşov.
Jonglerii cu o umbrelă. Tânărul a jonglat cu sticle, shakere, pahare şi o umbrelă, uimind asistenţa cu dexteritatea lui. După terminarea jongleriilor, el i-a oferit Andrei, unul dintre cei trei membrii ai juriului, cocktailul pe care l-a preparat sub umbrelă.La începutul anului, la a cincea ediţie a Bar Master Competition (BMC), care a avut loc la Champions, JW Marriott, tânărul de 24 de ani şi-a adjudecat pentru al treilea an consecutiv locul întai. A câştigat, de asemenea, de patru ori titlul de Best Romanian Act.
Printre primii trei din lume. Barmanul din Braşov a participat la mai multe competiţii internaţionale de bartending în oraşe precum Paris, Roma sau Londra sau Amsterdam. El se află, după cum spun specialiştii, printre primii trei barmani din lume. După ce a lucrat la un cazinou din Braşov şi într-un club de after hours, Valentin s-a lăsat de joburi. Spune că nu mai are timp de altceva de când se pregăteşte competiţii şi spectacole de bar Incredibilele jonglerii făcute de Valentin la Românii au talent le puteţi viziona aici.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

În finala celei de a cincea ediţii a Bar Master Competition (BMC), care a avut loc la Champions, JW Marriott, braşoveanul Valentin Luca şi-a adjudecat pentru al treilea an consecutiv locul întai.
Printre primii trei din lume. Braşoveanul de 23 de ani şi-a adjudecat atât locul întâi în clasamentul general BMC, cât şi premiul pentru Best Free Style Show. Tânărul a reuşit să impresioneze atât juriul, cât şi publicul cu tehnica, creativitatea şi prezenţa scenică. Titlurile câştigate în finala BMC i-au adus lui Valentin premii în bani de 2000 de euro (locul întâi) şi 500 de euro (Best Free Style Show). În total, s-au dat dat premii de peste 10 mii de euro. Pe lângă premiile în bani, braşoveanul a câştigat şi un tranning în Suedia, unde va învăţa secretele mixarii băuturilor. În ultima fază a BMC s-au calificat cei mai buni 9 barmani în ordinea punctelor obţinute îin etapele preliminare, organizate în octombrie 2010.
„Liga ne-a legat”. Barmanul din Braşov a participat la mai multe competiţii internaţionale de bartending în oraşe precum Paris, Roma sau Londra sau Amsterdam. El se află, după cum spun specialiştii, printre primii trei barmani din lume. „Am avut concurenţi la fel de tari, asta m-a pus pe gânduri şi m-a facut să mă antrenez foarte serios pentru a câştiga. Am trăit momentul finalei de fi ecare dată când mă pregăteam acasă, la Braşov. Faptul că liga se dispută regulat, pe o perioadă destul de lungă şi în toată ţara ne-a legat ca şi comunitate şi asta contează cel mai mult”, a declarat Valentin Luca, la finalul competiţiei.
A spart multe sticle. După ce a lucrat la un cazinou din Braşov şi într-un club de after hours, Valentin s-a lăsat de joburi. „Nu mai am timp. Mă pregătesc tot timpul pentru competiţii şi spectacole de bar”, explică barmanul. Pentru a ajunge la un nivel atât de avansat, a spart destule sticle de băutură. „Se mai întâmplă şi lucruri neplăcute. Câteodată, acestea pot avea loc fără să fie din vina ta. De exemplu, la un concurs internaţional desfăşurat în 2007, în Bulgaria, am fost lovit cu sticla din greşeală de un concurent. Norocul meu a fost că am intrat înaintea lui în concurs “, povesteşte băiatul.

Două probe

Participanţii au avut de înfruntat două probe: una de preparat băuturi şi una de jonglerii. La finala s-a putut obtine un scor maxim de 600 de puncte in proba de Free Style Show, iar clasamentul definitiv a fost dat de suma punctelor obtinute în calificari şi punctele realizate în finală. Jurizarea s-a făcut de către barmani profesionişti. Bar Master Competition este liga naţională de bartending profesionist organizată de Food & Bar Magazine începând din 2006. Food & Bar Magazine este o revistă dedicată managerilor şi specialiştilor din sectorul Horeca (restaurante, baruri, cafenele, cluburi etc).

SURSA: http://www.brasovultau.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. hidroizolatii

    26 februarie 2011 at 7:48 PM

    La fel de tare si editia a doua, unii chiar merita sa mearga mai departe insa unii cred ca mai degraba se pot inscrie la categoria berceni..via spital 9..cred ca-i de bagat si ,,profa cu copilu sf”..a avut noroc Mihai Petre ca nu si-a luat o cola in ,,freza” :)) iar la categoria surprize surprize…cea mai tare a fost Andra…la venirea lui Maruta :)) iar in privinta barmanului…tot Andra a fost cea mai tare ca nu si-a putut abtine …simpatia :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…