Home Breaking News Stiri interne Benzina s-ar putea ieftini. O noua companie a venit in Romania

Benzina s-ar putea ieftini. O noua companie a venit in Romania

2 min read
0
0
234

Un jucator nou, compania petroliera de stat din Azerbaidjan, vrea sa urmeze exemplul vecinilor din Kazahstan si a cumparat deja cateva benzinarii in Romania.

In Botosani si Suceava, acolo unde au cumparat deja 14 benzinarii, azerii de la Socar au inceput deja sa isi construiasca propriile statii.

Vor aduce petrol din Azerbaidjan, asa cum fac si cei de la Lukoil si de la Rompetrol, care aduc materie prima din Rusia si Kazahstan. Cu cele 300 de benzinarii ale azerilor, ponderea companiilor din spatiul ex-sovietic pe piata carburantilor va fi mai mare decat a petrolistilor vestici.

O concurenta mai mare inseamna preturi mai mici la pompa.

Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei, spune ca “este o problema pentru Romania ca nu avem companii petroliere mari prezente in tara. Daca intra Socarul, desi nu e una din primele firme europene, creste concurenta pe piata combustibililor care e benefica”.

Oamenii care cunosc Romania gandesc ca e un moment bun de a face investitii. Energia, in special furnizarea de gaze, devine de asemeni foarte atractiva pentru investitori, iar pentru Kazahstan si Azerbaidjan interesul este legat de petrol in primul rand,” crede Dominic Bruynseels, presedintele Consiliului Investitorilor Straini.

Azerbaidjan este in primele 20 de tari din lume ca productie si rezerve de petrol. Prin Romania vor ajunge mai usor pe piata europeana.

In prezent, cele mai multe benzinarii din Romania sunt detinute de Petrom – 550 de statii.

SURSA: http://stirileprotv.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…