Home Biblioteca vie vine la Braşov

Biblioteca vie vine la Braşov

2 min read
0
0
435

Asociatia de Servicii Sociale SCUT Brasov si Biblioteca Judeteana “George Baritiu” organizeaza in colaborare cu Reteaua de Sprijn Comunitar evenimentul BIBLIOTECA VIE, ce se va desfasura in 29-30-31 Octombrie la Brasov.

Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce au “citit” cartile, le returneaza in biblioteca. Exista insa un aspect important. Cartile din Biblioteca Vie sunt ‘vii’ !

Sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.) si care ar putea fi victime ale discriminarii, excluderii sociale, SAU pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare in domeniul diversitatii si al interculturalitatii.

O CARTE VIE nu este un actor care joaca un rol! O Carte Vie este o persoana care a ales sa reprezinte public un anumit grup, este un exemplu de cum pot fi oamenii dintr-un anumit grup, cine sunt ei de fapt. Dar inainte de toate, ‘cartile vii’ sunt oameni curajosi, care-si asuma convingerile si sunt dispusi sa-si discute si impartaseasca valorile cu ceilalti.

Cititorii vin la biblioteca pentru a-si alege o carte si sunt intampinati de catre un Bibliotecar.

Cititorul ia cartea si o “citeste” timp de 30 de minute. Dupa aceea isi poate prelungi imprumutul pentru inca 10 minute sau poate imprumuta o alta carte.

Ca si exemplu, in Bibliotecile Vii anterioare organizate de A.S.S. SCUT, am avut carti: Psihoterapeut, Astrolog, Vegetarian, Rrom, Tanar institutionalizat, Persoana cu dizabilitati, Sportiv, Voluntar etc.

SURSA: http://prinbrasov.com

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…