Home Bilantul pietei de logistica: Optimism, cererea a crescut usor

Bilantul pietei de logistica: Optimism, cererea a crescut usor

2 min read
0
0
351

Piata logistica din Romania a fost mai dinamica, in comparatie cu aceeasi perioada din 2009, potrivit unui studiu al companiei DTZ Echinox.

Cererea a crescut usor, iar dezvoltatorii au devenit mai optimisti in ceea ce priveste revenirea pietei, in special in sectoarele industrial si retail.

Doi dezvoltatori au avut o prezenta activa pe piata spatiilor logistice si industriale din Bucuresti in T1 2010: Millennium Logistic Park (cu un proiect de 12,000 mp in desfasurare) si Cefin Real Estate (care dezvolta in prezent un proiect de 10,000 mp de spatii de depozitare).

In afara capitalei, Ploiesti West Park dezvolta un depozit de categoria A, de tip „big box”, cu o suprafata de 20,000 mp si Helios Phoenix este implicat in dezvoltarea unui proiect de 24,000 mp in Timisoara.

Stocul de spatii logistice moderne din Bucuresti este de 900,000 mp, iar in tara acesta a atins valoarea de 400,000 mp, concentrandu-se in Timisoara, Arad, Ploiesti si Brasov.

Cererea a fost orientata catre spatii medii, cu suprafata cuprinsa intre 1,000 si 3,000 mp, venind majoritar din partea companiilor de distributie. Sectoarele de retail si logistica au ramas stabile, avand, insa, potential de dezvoltare.

SURSA: http://media.imopedia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…