Home Bolnavi de lux cu 50 de lei pe zi

Bolnavi de lux cu 50 de lei pe zi

3 min read
0
0
292

Anual, la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu se strâng peste 15.000 de lei, bani obţinuţi din internarea pacienţilor în rezerva de lux a acestei secţii

În urmă cu aproximativ trei ani, la Secţia cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, membrii Clubului Rotary au finanţat înfiinţarea unei rezerve de lux. În acest salon poate fi internat un singur pacient, care poate beneficia de confort hotelier sporit faţă de pacienţii internaţi în secţie. Pentru ca un pacient să beneficieze de acest confort, el trebuie să achite 50 de lei pentru o zi de internare. „Se plăteşte diferenţa de confort hotelier, asta însemnând 50 de lei pe zi. Nu avem o continuitate a solicitărilor pentru această rezervă, dar anual scoatem peste 15.000 de lei, bani care se duc la bugetul unităţii medicale“, a spus doctorul cardiolog Ion Mălăescu, şeful Secţiei cardiologie.
Confort precar

Potrivit medicului-şef Ion Mălăescu, confortul hotelier din restul saloanelor secţiei este precar, simţindu-se diferenţa între rezerva de lux şi restul secţiei. În rezerva de lux pacientul are televizor, un şifonier, birou, grup sanitar individual.
„Confortul în restul saloanelor Secţiei de cardiologie este precar. Ar fi bine ca în fiecare secţie să existe o astfel de rezervă, pentru că aduce bani la bugetul spitalului. Banii astfel câştigaţi ar putea fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor sanitare. În străinătate, să te internezi într-o astfel de rezervă costă până la 400 de euro“, a spus cardiologul Ion Mălăescu.
Medicul a mai spus că în ultimele săptămâni nu au avut probleme foarte mari cu lipsa medicamentelor.

SURSA: http://www.gds.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…