Home Brasov – Concerte închinate Sfintei Fecioare

Brasov – Concerte închinate Sfintei Fecioare

7 min read
0
0
162
• Sub genericul „De la muzica oamenilor la muzica îngerilor“, Opera Braşov pregăteşte trei spectacole extraordinare pe care le va susţine în zilele de 8, 9 şi 10 septembrie, în Piaţa Sfatului

Artiştii Operei Braşov au intrat, deja, în febra pregătirilor pentru cele trei spectacole pe care le vor susţine în zilele de 8, 9 şi 10 septembrie în Piaţa Sfatului, sub genericul „De la muzica oamenilor la muzica îngerilor“. Vor fi trei seri de muzică de foarte bună calitate, spectatorii putînd asculta de la muzică religioasă la arii nemuritoare din opere şi operete şi pînă la muzica de astăzi, cîntată de Felicia Filip, trupa Compact, Mike Godoroja & Blue Spirit şi Marius Mihalache.

Concert dedicat Sfintei Fecioare

Cele trei concerte sînt dedicate marii sărbători a Naşterii Maicii Domnului, sfîntul ocrotitor al Braşovului, dar îşi propun şi să ofere consolare braşovenilor care aşteptau ca în această perioadă să se desfăşoare „Cerbul de Aur“. „Ideea organizării unui mare spectacol de muzică sacră mi-a venit în ziua în care Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vizitat Braşovul şi şi-a dat acordul ca Sfînta Fecioară Maria să fie sfînt ocrotitor al oraşului nostru. Am discutat această idee cu primarul George Scripcaru care a îmbrăţişat-o imediat. Vrem să facem o tradiţie din aceste spectacole realizate pe 8 septembrie“, a declarat Cristian Mihăilescu, directorul Operei Braşov. El a mai spus că primul din seria celor trei concerte va fi susţinut de soliştii, corul şi orchestra Operei şi va fi compus din muzică sacră, dedicată Naşterii Sfintei Fecioare, dar şi arii foarte cunoscute din opere şi operete. „Cei care vor veni pe 8 septembrie în Piaţa Sfatului vor avea ocazia să asculte muzică închinată Sfintei Maria, dar şi fragmente din «Cavaleria Rusticană» de Mascagni, «Lucia di Lamermoor» de Donizetti, «Bărbierul din Sevilla» de Rossini, «Carmen» de Bizet, «Traviata“ de Verdi sau «Liliacul» de Strauss, sub conducerea muzicală a dirijorului Traian Ichim“, a mai spus directorul Operei. Spectatorii se vor putea reîntîlni, în acest spectacol, cu Valentina Mărgăraş, Asineta Răducan, Gabriela Hazarian, Anda Pop, Cristina Radu, Nicoleta Chirilă, Ioana Mărgărit, Simona şi Adrian Mărcan, Valentin Marele, Dan Popescu, Cristian Fieraru sau Mihai Irimia.

„Felicia – fata din vis“

Un al doilea concert din cele trei programate va fi susţinut de Felicia Filip, trupa Compact şi Mike Godoroja & Blue Spirit care îl vor avea invitat în recital pe „vrăjitorul“ ţambalului Marius Mihalache. „În acest spectacol Felicia Filip va cînta, pentru prima oară, alături de băieţii de la Compact, melodia aleasă fiind «Fata din vis», cel mai mare hit al formaţiei. De altfel, acesta este şi titlul noului album al Feliciei Filip, album ale cărui înregistrări au fost încheiate de curînd. Din cîte ştiu, Mike Godoroja şi Marius Mihalache au pregătit un show special pentru braşoveni“, a spus Cristian Mihăilescu. Al treilea spectacol va fi unul care se va adresa iubitorilor dansului şi va fi susţinut de soliştii şi membrii trupei de balet a Operei. Vor fi prezentate dansuri din spectacole clasice, dar şi dansuri create pe muzică modernă. Toate cele trei spectacole vor fi multimedia, vor avea proiecţii pe ecrane gigant şi efecte pirotehnice. „Trebuie să menţionez că cele trei spectacole nu sînt finanţate din bugetul Primăriei. Vreau să mulţumesc celor de la Coco Sound Production, pentru că ne pun la dispoziţie scena, sonorizarea şi luminile, dar şi firmelor Forex, în special domnului Nicolae Ţucunel, Kronospan şi Inna Schaeffler pentru sprijinul pe care ni l-au acordat“, a încheiat directorul Operei.

de: » Harald ODĂŢEANU

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…