Home Braşov, ultimul oraş din caravana Zilele Filmului Românesc

Braşov, ultimul oraş din caravana Zilele Filmului Românesc

8 min read
0
0
399

Între 8 -10 iulie oraşele Focşani şi Predeal au fost gazdele festivalului Zilele Filmului Românesc (ZFR). Focşănenii au venit în număr mare la Teatrul Municipal ”Mr. Ghe. Pastia”, peste 600 de persoane, pentru a se delecta cu câteva dintre cele mai reuşite producţii româneşti. Şi de acestă dată, deliciul publicului au fost comediile romantice „Bună! Ce faci?” şi „Nuntă în Basarabia”. Ca de obicei, ZFR s-a bucurat de sprijinul primăriei locale, Focşani. 

În perioada 15-17 iulie, caravana de filme româneşti va ajunge în Braşov, ultimul oraş din programul festivalului. Filmele vor rula la sala Operei din Braşov, de vineri până duminică, începând cu orele 18.00. Ca şi în cazul celorlalte oraşe, organizatorii se aşteaptă la un public numeros care a început să fie din ce în ce mai rafinat şi dornic să vadă filme româneşti de calitate.

Proiectul Zilele Filmului Românesc este susţinut de COSMOTE România şi Romtelecom. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, vor fi organizate evenimente locale menite să reapropie publicul de marele ecran, dar şi de producţii ale regizorilor români, recunoscute la nivel internaţional. Proiecţiile vor avea loc în săli de cinema, case de cultură sau chiar în aer liber. Accesul publicului va fi liber. Acţiunea are la bază modelul ”Caravanei 432”,  în cadrul căreia filmul regizat de Cristian Mungiu, ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, distins cu Palme d’Or, a putut fi văzut de peste 18.000 de spectatori din 15 oraşe, prin proiecţii alternative.

Pentru detalii suplimentare CLICK AICI

Programul proiecţiilor din Braşov: 15-17 iulie
Sala:  Opera Braşov

Vineri  15 iulie – 18.00 – Poliţist adjectiv,   20.00 – Bună! Ce faci?
Sâmbătă 16 iulie – 18.00 – Nuntă în Basarabia,  20.00 – Portretul luptătorului la tinereţe
Duminică  17 iulie:  18.00 –  Periferic,   20.00 – Francesca
La prima ediţie a Zilelor Filmului Românesc, din toamna anului trecut, au participat peste 2.500 de spectatori. Succesul evenimentului i-a încurajat pe organizatori să îl transforme într-o adevărată  tradiţie din peisajul cultural românesc. Reînvierea farmecului spectacolului de cinema rămâne unul dintre obiectivele de suflet pe care şi le propun organizatorii.  ”Zilele Filmului Românesc”  vor reveni în acelaşi spirit, creând evenimente speciale, menite să reapropie publicul în egală măsură de marele ecran, dar şi de producţii ale regizorilor români, recunoscute la nivel internaţional.

„Încercăm nu doar să promovăm filmul românesc, dar mai cu seamă să reînviem plăcerea de a merge la cinema, un obicei care s-a pierdut în timp. Crearea unor evenimente, cum este ”Zilele Filmului Românesc”, care să atragă atenţia asupra filmului, se pare că este reţeta pentru a aduce publicul înapoi în sălile de cinema. Prima ediţie a avut un impact îmbucurător pentru noi, ceea ce ne face şi mai încrezători în succesul iniţiativei noastre. ” declară Nicoleta Talpeş din partea Media Image Factory, organizatorul evenimentului.

„Ne-am alăturat acestui festival pentru că este tânăr, la început de drum, în încercarea de a naşte o tradiţie în rândul festivalurilor de gen şi, astfel, ambiţios. Sunt trăsături în care compania Romtelecom se regăseşte prin toate eforturile pe care le-a făcut în ultimii ani de a se transforma într-un furnizor de divertisment de calitate, adresându-se unui public tânăr, inteligent şi pretenţios, în sensul în care ştie foarte bine să identifice calitatea. În plus, ca unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, ne bucurăm să dăm o mână de ajutor cinematografiei româneşti şi iniţiativelor naţionale. Le dorim succes organizatorilor şi invităm publicul la film de calitate”, declară Ovidiu Ghiman,  Director Executiv Strategie şi Comercial Rezidenţial.

Despre filme:

 

”Bună! Ce faci?” (2011)  – Regia: Alexandru Maftei, Cu: Ionel Mihăilescu, Dana Voicu; Gen film: Comedie romantică; Durata: 105 minute

„Portretul luptătorului la tinereţe” ( 2010) – Regia: Constantin Popescu Jr.; Cu: Alexandru Potocean, Constantin Diţă; Gen film: acţiune, istoric; Durata: 164 minute

”Periferic” (2010) – Regia: Bogdan George Apetri; Cu: Ana Ularu, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu; Gen film: Dramă;  Durata: 87 minute; Rating: N – 15 (nerecomandat sub 15 ani)

„Nuntă în Basarabia” (2010) – Regia: Napoleon Helmis; Cu: Vlad Logigan, Victoria Bobu; Gen film: Comedie; Durata: 90 minute

„Poliţist, adjectiv” (2009) – Regia: Corneliu Porumboiu; Cu: Dragoş Bucur; Gen film: Dramă; Durata: 115 minute

„Francesca” ( 2009) – Regia: Bobby Păunescu; Cu: Monica Bârlădeanu, Dorian Boguţă; Gen film: Dramă; Durata: 94 minute; Rating: AP-12 (acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani)

SURSA: http://www.zilelefilmuluiromanesc.ro/

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…