Home Brasovul printre orasele cu cele mai multe joburi vacante, in Romania

Brasovul printre orasele cu cele mai multe joburi vacante, in Romania

5 min read
0
0
175

Piata locurilor de munca din Romania da semne de revenire la finele anului, chiar daca oferta este in continuare de doua-trei ori mai mica decat in anii anteriori. Pe langa cele peste 10.000 de locuri de munca pe care le ofera saptamanal agentia nationala de ocupare, site-urile private de recrutare au adunat intre 6.000 si 12.000 de joburi vacante in companiile care activeaza pe piata din Romania. Cel mai bine reprezentate domenii sunt vanzarile, serviciile cu clientii, industria IT sau marketingul, iar orasele in care ai cele mai multe sanse de angajare sunt Bucurestiul, Clujul, Iasiul ori Timisoara.

Potrivit celui mai mare site de recrutare din Romania, oferta de joburi la nivel national depaseste in acest moment 12.000 de locuri vacante.

Dintre acestea, o treime sunt pentru cei care vor sa-si faca o cariera in vanzari si in comert, domenii care pun la bataie peste 4.000 de joburi.

Datorita politicii de externalizare a serviciilor de catre marile companii, relatiile cu clientii a devenit, de asemenea, un domeniu in care se fac peste 2.000 de angajari in perioada urmatoare.

Totodata, pentru marketing sunt valabile 1.800 de locuri de munca, iar in industria IT, 1.700.

Pentru cei cu studii medicale sau farmaceutice, oferta de joburi nu mai este doar pentru strainatate, companiile de medicamente si clinicile private din Romania oferind peste 1.000 de locuri de munca pentru reprezentanti de vanzari in domeniu sau pentru personal medical.

Constructiile si instalatiile, finantele si contabilitatea sau transporturile si distributia sunt domenii care scot, de asemenea, la concurs fiecare intre 800 si 1.000 de locuri de munca la nivel national.

Din punct de vedere regional, daca esti bucurestean sau vrei sa lucrezi in Capitala, ai cele mai multe sanse, companiile de aici furnizand jumatate din oferta de joburi la nivel national.

Astfel, Capitala pune la dispozitia celor care sunt in cautarea unui job peste 6.000 de locuri de munca, Bucurestiul fiind urmat, la mare distanta, de cele mai mari orase din Romania, respectiv Cluj (1.800), Constanta si Brasov (1.500), Timisoara (1.400) si Iasi (1.200).

Pitestenii si craiovenii au, de asemena, la dispozitie in jur de 1.000 de oferte de angajare, acestia fiind urmati de ploiesteni, galateni si aradeni, aici, oferta osciland intre 800 si peste 900 de joburi vacante.

In ceea ce priveste oferta de locuri vacante inregistrate la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in aceasta sapramana sunt disponibile peste 12.000 de joburi, cele mai multe in Bucuresti si in judetele Timis, Bihor, Cluj, Hunedoara, Dolj, Teleorman si Brasov.

Cele mai multe oferte se adreseaza persoanelor cu studii medii si profesionale, respectiv 11.739 de posturi vacante. Principalele ocupatii pentru care sunt valabile cele mai multe oferte sunt confectioner-asamblor articole din textile (1.724), muncitor necalificat in industria confectiilor (889), operator confectioner industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (672), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (314) sau agent de asigurare (287).

Persoanele cu studii superioare au la dispozitie doar putin peste 500 de locuri de munca, cele mai multe pentru ingineri si subingineri (191), angajati in management (27), contabili (21) si programatori (15).

Zonele cu cea mai bogata oferta sunt Bucuresti (780) si judetele Timis (596), Hunedoara (451), Bihor (386), Cluj (575), Dolj (603), Teleorman (372), Brasov (391) sau Iasi (698).

SURSA: http://www.e-actual.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…