Home Breaking News Stiri Prahova Campion ploiestean, din nou pe podiumul mondial

Campion ploiestean, din nou pe podiumul mondial

2 min read
0
0
230

totpal daily newsNe place să ştim că în oraşul nostru creşte acest pui de campion: Marin Ionuţ Radu Andrei, un karatist de nota 10, de la clubul CSM Ploieşti. Elev în clasa a VI-a M la Colegiul Naţional ,,Jean Monnet”, din Ploieşti, Andrei a încheiat anul 2013 cu fruntea sus.

În luna decembrie s-a defăşurat, la Praga, în Cehia, Campionatul Mondial de Karate Tradiţional Fudokan – Shotokan, competiţie la care au participat peste 1200 de sportivi din aproximativ 40 de ţări. Ca în fiecare an, sportivul Marin Radu a urcat pe podium, obţinând locul III la proba Kata individual şi locul 5 la proba Kihon individual. La aceste probe, s-au aflat în concurs peste 70 de sportivi, majoritatea fiind ruşi.

Pentru acest campionat, micuţul ploieştean s-a antrenat cu seriozitate, încă din septembrie, de patru ori pe saptămână la Bucureşti, în pas cu şcoala, cu temele şi concursurile şcolare. Anul 2013 i-a adus lui Radu două mari realizări, întrucât, şi la Campionatul European de Karate Tradiţional din Italia – Caorle (mai 2013), a urcat pe a doua treaptă a podiumului, la proba Kihon individual. Răducu – aşa cum îi spun prietenii, ne-a declarat: ,,Am învăţat că nu eşti campion decât un minut, când primeşti medalia pe podium, restul eşti doar un sportiv în sală”. Mama sportivului, profesor în învăţământul primar la Colegiul Naţional Jean Monnet, Oprea Carmen Iolanda, ştie că exigenţele şcolare şi sportive, cu muncă şi seriozitate, conduc la performanţă.
Bogdan CHITIC

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autostrada de pe Valea Prahovei este lăsată pe mâna primarilor

Autoritățile vor să apeleze la o metodă inedită pentru a construi o autostradă pe Valea Pr…