Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Campionat local de table Buşteni / Poiana Tapului

Campionat local de table Buşteni / Poiana Tapului

10 min read
0
0
599

Inceputul toamnei aduce la Busteni o interesanta si mult asteptata competitie adresata amatorilor si jucatorilor pasionati de TABLE. Bustenarii cu varsta de peste 16 ani, din toate cartierele, sunt asteptati sa participe la aceasta prima editie a “Campionatului Local de Table – Busteni 2014”.

campionat local de table

Competitia este organizata, in perioada 8 octombrie – 12 decembrie 2014, la Barul CONDOR din B-dul Independentei nr. 72, cartier Poiana Tapului – Busteni, dupa urmatorul program:

– 8 – 31 octombrie 2014 – inscrierea participantilor

– 1 noiembrie 2014, ora 18.00 – tragerea la sorti

– 4 – 5 noiembrie 2014 – jocuri de antrenament

– 11 noi. – 2 dec. 2014 – etape competitionale

– 9 – 10 decembrie 2014 – meciuri de departajare

– 12 decembrie 2014 – festivitatea de premiere

Etapele competitionale se vor desfasura in fiecare zi de marti si miercuri, in intervalul orar 18.00 – 20.00 si 20.00 – 22.00, conform graficului de joc prestabilit in urma tragerii la sorti. Sistemul de joc este cel elevetian, 8 runde la 5 puncte partida cu aruncarea zarurilor din paharel. Castigatorii vor fi desemnati pe baza punctajului final inregistrat si a meciurilor de departajare in caz de egalitate. Fondul de premiere va fi constituit din diverse sponsorizari locale si taxa de înscriere, castigatorul urmand sa primeasca, alaturi de cupa si diploma, un set complet de table profesional (servieta din piele ecologica la exterior si amestec de piele ecologica cu catifea la interior, cate 2 zaruri pt. fiecare jucator plus un zar special numerotat si 2 pahare pt aruncat).

Joc-de-table-turneu

Sistemul elvetian a fost aplicat in premiera nationala pentru jocul de table si backgammon in cadrul completitiilor organizate de campionul european Nicolai Draganuta, presedintele Asociatiei Romane de Backgammon. Acest sistem este preluat din sah si utilizat acum in cadrul turneelor de table si backgammon.  Astfel, toti jucatorii inscrisi in “Campionatul Local de Table – Busteni 2014”,  vor primi o fisa personala de inscriere si un Regulament de Joc pe care va trebui sa il semneze.

REGULAMENT de joc al Campionatului Local de Table

 1. Competitia se desfasoara in sistemul elvetian de joc, cu un numar de 8 partide – la 5 puncte fiecare.
 2. Fiecare jucator va primi o legitimatie, pe care vor fi trecute: numele, prenumele si numarul legitimatiei.
 3. Jucatorul este obligat sa detina legitimatia pe tot parcursul competitiei.
 4. Regulile sunt stabilite de catre organizatorii competitiei.
 5. Inainte de aflarea adversarilor, nici un participant nu se va afla asezat la mesele de joc.
 6. Extragerile la sorti se vor face in prezenta participantilor, pe data de 1 noiembrie 2014 – ora 18.00, intr-un mod deschis si corect de catre organizatori.
 7. Dupa aflarea adversarului, jucatorii vor fi informati in legatura cu graficul de joc si se vor aseza la masa de joc indica de catre oficiali.
 8. La finalul jocului, ambii participanti se vor ridica de la masa si vor preda foaia de joc.
 9. Fiecare linie incepe astfel: ambii jucatori arunca cate un zar, cel care are zarul mai mare joaca combinatia formata din zarul sau si zarul adversarului (Ex: jucatorul A arunca 5 Jucatorul B arunca 3, jucatorul A joaca 5/3). Daca zarurile sunt egale se repeta aruncarea, pana la departajare.
 10. Zarurile raman pe tabla pana ce adversarul efectueaza mutarile. Dupa ce isi ridica zarurile de pe tabla, oponentul poate juca la randul sau. Zarurile aruncate trebuie sa atinga, obligatoriu, unul din peretii tablei.
 11. NU se aplica regula “piesa atinsa, piesa mutata”. Jucatorii nu pot reveni asupra mutarilor atata timp cat zarurile nu au fost ridicate de pe tabla de joc.
 12. Pull-urile scoase din joc se pun in mod obligatoriu pe masa, nu se tin in mana. Zarurile sunt valabile numai daca raman pe tabla, in pozitia asezat dupa aruncare (aruncarea nu se repeta daca un zar ramane pe pull).
 13. Se joaca ambele zaruri obligatoriu, intai zarul cel mare (in cazul in care se poate efectua doar una din mutarile date de zaruri).
 14.   Jucatorul care nu se prezinta la masa de joc in termen de 15 minute de la ora programata pentru joc, este penalizat prin pierderea meciului. Jucatorii au dreptul la 5 minute de pauza, doar in conditii speciale (nevoi fiziologice, probleme deosebite de sanatate) cu aprobarea organizatorului de concurs; la fiecare 5 minute, de intarziere se penalizeaza cu pierderea unui punct de meci (o linie).
 15. Nu exista limita de timp pentru disputarea unui meci, dar mutarile se fac in timp rezonabil, pentru a nu deranja adversarul si competitia. In cazul in care un participant va considera ca adversarul sau “trage de timp”, va chema un oficial la masa sa. Daca se constata de catre oficial ca respectivul jucator incearca sa incetineasca ritmul partidei si implicit al competitiei, poate fi sactionat prin eliminarea din competitie. In acest caz adversarul celui sactionat va castiga partida cu 5-0.
 16. Primii clasati vor fi premiati, conform deciziei organizatorilor,  care guverneaza activitatea jucatorilor de table participanti la concurs.
 17. Taxa de inscriere in concurs se stabileste de organizator si nu este returnabila.
 18. Jucatorii eliminati, retrasi sau absenti, pierd dreptul de a recupera taxa de concurs si dreptul de a mai participa la etapa in desfasurare.
 19. Premiile se ofera numai jucatorilor care fac dovada legitimatiei de joc si a buletinului cu adresa de domiciliu pe raza orasului Busteni.
 20. Contestatiile se analizeaza si se rezolva pe loc, pentru a nu intrerupe concursul.
 21. Fumatul si consumul de bauturi alcolice / nealcolice in timpul jocului este permis.
 22. Concursul se va desfasura intr-o atmosfera de fair-play, cinste si corectitudine.
 23. Jucatorii sunt rugati sa respecte si sa ceara altora sa se respecte orarul prestabilit;
 24. Adversarii nu au dreptul sa se deranjeze verbal sau fizic in timpul desfasurarii partidei.
 25. Jucatorii sunt rugati sa informeze organizatorul inainte de a parasi locul unde se desfasoara jocul, in cazul retragerii din competitie;
 26. Jucatorii au dreptul la maxim 2 (doi) insotitori in timpul desfasurarii partidelor de joc.
 27. Jucatorii sunt rugati sa coopereze pentru a descoperi orice incorectitudini.
 28. Comportamentul inadecvant a concurentilor / insotitorilor fata de organizatori, adversari si sponsori, va fi penalizat cu excluderea definitiva din competitie.
 29. Dupa incheierea partidei fiecare jucator va semna foia de joc si sa o complecteze, dupa indicatiile organizatorilor, iar apoi cand o preda sa astepte pana un oficial al competitiei a confirmat ca datele inscrise sunt corecte;
 30. La masa de joc jucatorii nu au voie sa deterioreze echipamentele de joc, sa lase dezordine, zaruri sau puluri pe masa.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…