Home Carnavalul din Rio din acest an a fost marcat de socul unui incendiu

Carnavalul din Rio din acest an a fost marcat de socul unui incendiu

2 min read
0
0
417

Cu o lună înainte de celebrul Carnaval din Rio, un incendiu a distrus o parte din atelierele în care erau fabricate carele alegorice şi costumele miilor de dansatori de samba, ceea ce constituie o dramă pentru oraşul care se pregatea pentru spectaculoasa defilare a şcolilor de samba.

Suntem disperaţi ! Totul era pregătit practic pentru Carnaval !“, a afirmt Jorge Castanheira, preşedintele Ligii şcolilor de samba /LIESA/, care a organizat defilarea pe Sambodrom, considerată cel mai mare spectacol din lume.

Primarul oraşului, Eduardo Paes, a demarat imediat reconstruirea atelierelor distruse, astfel încât toate şcolile de samba au putut defila în nopţile de 6-7 martie 2011, apogeul Carnavalului care atrage sute de mii de turişti în fiecare an. Grande Rio a fost şcoala cea mai afectat de incendiu. Ea a pierdut 90 % din tot ce pregătise, pagubele fiind evaluate la şapte milioane de reali /3,2 milioane de euro. Acoperişul şi părţi întregi din ziduri s-au prăbuşit. Ea face parte din cele mai mari 12 şcoli de samba care defilează pe Sambodrom şi îşi dispută prestigiosul titlu de “Campioană a Carnavalului”.

Cu toate acestea Carnavalul de la Rio a uluit și în acest an toată lumea prin invazia de lumina și culoare prezenta în miile de costume ale dansatorilor de samba care au participat le tradițională parada. Arta, frumusețe, zâmbet, magie, spectacol, bucurie … sunt doar câteva cuvinte care pot caracteriza imaginile de mai jos …

[nggallery id=45]

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…