Home Carte despre personalitatea Arhimandritului Gavriil Stoica

Carte despre personalitatea Arhimandritului Gavriil Stoica

3 min read
0
0
380
La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut volumul „Arhimandritul Gavriil Stoica. Un monah misionar, iubitor de virtuţi şi de flori”, informează TRINITAS TV. Cartea, apărută cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, reuneşte textele mai multor autori. De strângerea materialelor şi de pregătirea lor pentru tipar s-a îngrijit părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Capitală.

„Arhimandritul Gavriil Stoica a fost un cunoscut duhovnic al Mănăstiri Zamfira unde a slujit vreme de 30 de ani. A fost duhovnic atât pentru soborul călugăriţelor din istorica Mănăstire pe care odinioară marele pictor Nicolae Grigorescu a zugrăvit-o, dar şi pentru mulţi credincioşi. De aceea, cartea este o recunoştinţă a Bisericii, recunoştinţa pe care Biserica o arată totdeauna faţă de slujitorii ei, faţă de fiii ei credincioşi”, a spus părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Textele care alcătuiesc volumul aparţin mai multor ierarhi, preoţi, rude sau fii duhovniceşti care l-au cunoscut şi preţuit pe părintele Arhimandrit Gavriil, duhovnicul maicilor de la Mănăstirea Zamfira, din judeţul Prahova.

„Pe de o parte, materiale s-au adunat de la unii ierarhi ai Bisericii, de la slujitori care l-au cunoscut, iar unii dintre ei au fost prieteni ai părintelui Gavriil Stoica. Pe de altă parte, s-au adunat materiale şi de la fiii sufleteşti care l-au avut sfătuitor vreme de 20-30 de ani. Aceste amintiri zugrăvesc pe de o parte modul de a fi al unui slujitor al Bisericii şi pe de altă parte cuvintele de învăţătură pe care fiecare le-a păstrat în modul lui în sufletul său, în cutia cu amintiri care nu ne părăseşte niciodată”, a mai subliniat părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Lucrarea, apărută în condiţii grafice deosebite, poate fi achiziţionată de la magazinele bisericeşti, precum şi de la pangarele lăcaşurilor de cult din Patriarhia Română.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…