Home Casa Artmark: primele licitatii de arta din 2011

Casa Artmark: primele licitatii de arta din 2011

4 min read
0
0
248

Aproximativ doua sute de lucrari de pictura si grafica semnate de artisti romani consacrati vor fi scoase la licitatie in data de 27 ianuarie in cadrul unui proiect-premiera, potrivit unui comunicat emis de Casa Artmark.

“Licitatia de Alb & Negru” si “Licitatia Doamnelor Artelor Frumoase Romanesti” deschid seria de licitatii din 2011 organizate de Casa Artmark.

Aceste doua licitatii reprezinta primul proiect de recuperare a operelor marilor pictorite din Romania interbelica si primul eveniment consacrat operelor de grafica si pictura grisaille.

Cele 200 de opere de pictura si grafica au o valoare de aproximativ 400.000 de euro si vor fi puse in vanzare in cadrul celor doua licitatii organizate in seara de 27 ianuarie. Multe dintre loturi vor avea preturi de pornire cuprinse intre 100 si 500 de euro, spun organizatorii.

Poate ca nu a fost niciodata mai usor  pentru un iubitor de arta sa alcatuiasca o colectie rafinata de arta romaneasca moderna decat in Licitatia de Alb & Negru. In Romania, segmentul de grafica al pietei se afla intr-un stadiu incipient de dezvoltare, ocazionand preturi foarte accesibile pentru opere originale. Acum este posibila achizitionarea unei colectii de lucrari de grafica semnate de artisti consacrati, care sa numere cel putin 20 de lucrari cu aproximativ 5.000 de euro“, mai spun reprezentantii Artmark.

Licitatia de Alb & Negru este primul eveniment consacrat operelor de grafica si pictura grisaille (in alb si negru) organizat in Romania si marcheaza deschiderea pietei romanesti de grafica de patrimoniu.

Cateva dintre aceste opere grisaille poarta semnaturile unor autori foarte cunoscuti precum Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Iosif Iser, Camil Ressu, Theodor Pallady si altii.

Licitatia Doamnelor Artelor Frumoase Romaneşti, organizata in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti, este prima licitatie dedicata in intregime personalitatilor artistice feminine, care ofera opere rare de pictura.

Vedetele licitatiilor din 27 ianuarie vor fi tablourile semnate de Rodica Maniu Mützner, Plaja – foto sus (estimat la o valoare cuprinsa intre 40.000 – 50.000 euro) si Confidente (17.500 – 25.000 euro),  dar si o serie de grafica de Nicolae Tonitza, apartinand celei mai prolifice faze a creatiei sale.

Cele doua licitatii, Licitatia de Alb & Negru si Licitaţia Doamnelor Artelor Frumoase Romanesti, vor avea loc la Marriott Grand Hotel, joi, 27 ianuarie. Operele pot fi admirate la J.W. Marriott Grand Hotel in perioada 21- 27 ianuarie, intre orele 11.00 si 21.00.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…